Двете тръби на Северен поток 2 ще бъдат построени успоредно

...
Двете тръби на Северен поток 2 ще бъдат построени успоредно
Коментари Харесай

Германия одобри строежа на "Северен поток 2"

Двете тръби на " Северен поток 2 " ще бъдат издигнати паралелно на функциониращия сега " Северен поток "

© Sergei Karpukhin От години насам Германия намерено лобира за градежа на " Северен поток 2 ", който ще е главният разпоредник на съветски газ в Европа. Още по тематиката
Европейският парламент приема корекция " анти Северен поток 2 "

Евродепутатите се надяват българското председателство на Съвета на Европейски Съюз да прокара поправките, макар че до момента София избира да пасува по тематиката с вяра за обновяване на " Южен поток "
21 мар 2018
" Газпром " стартира тотална офанзива против договорите с Украйна

Компанията рискува да подкопае репутацията си пред Европа
6 мар 2018
" Газпром " über alles

Юристите на Европейски Съюз поддържат Германия и " Газпром " за " Северен поток 2 "
7 окт 2017
Строежът на немската част от противоречивия план " Северен поток 2 " може да стартира. Това стана ясно от известие на Федералната организация по морско дело и хидрография (BSH), която е последната институция да се произнесе по въпроса.

Според оценката на организацията градежът на немската права няма да попречи на корабоплаването, нито ще навреди на морската среда. Операторът на плана - дъщерното сдружение на съветската " Газпром " Nord Stream 2 AG, чака утвърждението и на останалите страни, в чиито териториални води ще преминат тръбите - Финландия, Швеция и Дания.

Дългоочакваното " да "

" Щастливи сме, че към този момент разполагаме с всички нужни разрешителни за градежа на немската права с обща дължина 85 километра ", разяснява мениджърът на плана Йенс Ланге. Дължината на целия газопровод е 1225 километра и е с потенциал 55 милиарда куб. метра годишно, а общата стойност на плана е близо 9.5 милиарда евро. От Nord Stream 2 AG желаят да стартират с осъществяването на немската част още тази година.

Според BSH газопроводът ще способства за запълването на неналичията на газ в Европа и ще укрепи конкуренцията на пазара. От организацията споделят още, че планът може да бъде построен напълно в сходство с условията за отбрана на околната среда.

От години насам Германия поддържа построяването на " Северен поток 2 ". През 2016 година немският министър на външните работи Зигмар Габриел беше представен от Кремъл по какъв начин в диалог с Владимир Путин споделя, че ще накара Брюксел да не се бърка в плана. През 2014 година Европейската комисия (ЕК) направи всичко допустимо, с цел да спре сходния " Южен поток ", който трябваше да минава през България. В настоящия случай Берлин не получи същите рекомендации като София, което повдига редица въпроси по отношение на прозрачността на взимане на решения в Европейски Съюз, както и престижа на обособените страни членки.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР