Двете седмици, които остават преди изборите за германски парламент, са

...
Двете седмици, които остават преди изборите за германски парламент, са
Коментари Харесай

Две седмици преди изборите: Меркел води убедително

Двете седмици, които остават преди изборите за немски парламент, са от решаващо значение, защото огромна част от гласоподавателите към момента не са решили за кого ще дадат своя глас. Това съобщи немският канцлер Ангела Меркел в обстойно изявление пред в. „ Франкфуртер Алгемайне Цайтунг “, където засегна редица от най-актуалните световни тематики.
" Тези четиринадесет дни ще бъдат решаващи, тъй като хората нормално вземат решение в последния момент”, уточни тя.
Според последните изследвания на публичното мнение, съюзът Християндемократически съюз/ Християнсоциален съюз (ХДС/ХСС), чийто водач е Меркел, се поддържа от 37% от гласоподавателите. Германската социалдемократическа партия (ГСДП) може да разчита на 24%.
Изборите за Бундестаг са планувани за 24 септември. Канцлерът още веднъж подлага на критика политиката на турския президент Реджеп Ердоган и призна, че договарянията за присъединението на Турция към Европейски Съюз могат да бъдат прекъснати. " Анкара от ден на ден се отчуждава от Европа и нейните полезности ", съобщи тя.
Според Меркел, бъдещите връзки с Анкара ще бъдат разисквани на ниво Европейски Съюз през октомври. Тя сподели, че арестуването на немски жители в Турция е " значимо и недопустимо " от страна на Анкара, съобщи БГНЕС.
" Трябва деликатно да обмислим дейностите си, само че разполагаме с доста благоприятни условия ", твърди Меркел.
Отношенията сред Германия и Турция се утежниха под въздействие на редица фактори. Един от тях е задържането на немски жители, измежду които журналиста на вестник " Ди Велт " Дениз Юджел, преводачът Мешале Толу и деятелят по правата на индивида Петер Щойтнер. Според немското външно министерство, някои от арестуваните са обвинени в поддръжка на организацията на ислямския просветител Фехтулах Гюлен, който Анкара упреква за опита за прелом от 15 юли предходната година.
Страните, които не вземат участие в схемата за бежанските квоти, биха могли да бъдат лишени от помощи в други области, посочи още немският канцлер.
" Ако няма взаимност за миграцията, няма да има и в други области - и това би било неприятно за европейското единение ", сподели тя.
" Ако успеем да се борим с аргументите за всеобщата миграция, дейно да защитим нашите граници, да създадем партньорство за развиване с Африка и да спрем контрабандистите, тогава неразбирателството със ръководената и законна миграция ще бъде отстранено ", заключи Меркел.
Канцлерът също по този начин поддържа съдействието с милиции в Либия, с което да се блокират контрабандистите на бежанци към Европа.
" Правилно е да разбием тези стопански структури и да спрем изминаването на този толкоз рисков средиземноморски маршрут ", счита тя.
Коментарът й се чете като предизвестие към източноевропейските страни, които получават милиарди евро чисти изгоди от участието в Европейски Съюз - за разлика от страните с чисти вноски, като Германия. Източните държавни управления предходната седмица реагираха яростно на решение на съда, изискващо от тях да одобряват част от търсещите леговище, краткотрайно настанени в Гърция и Италия, а Унгария и Словакия не съумяха да блокират схемата за квоти, контрактувана в Брюксел преди две години.
През септември 2015 година Съветът по правораздаване и вътрешни работи на Европейски Съюз реши да реалокира 160 000 бежанци от лагери в Гърция и Италия в други държави-членки на Европейски Съюз въз основа на наложителни квоти.
Германският водач означи още, че Германия ще даде своя принос за дипломатическия напън за прекъсването на нуклеарните оръжия и ракетите в Северна Корея, сходно на съглашението с Иран по-рано.
" Бих споделила " да " незабавно, в случай че бъдем поканени да се присъединим към договарянията ", сподели тя.
Разговорите сред Иран и шест международни сили приключиха с Техеранския контракт от 2015 година, чиято цел беше ограничение на иранската нуклеарна стратегия в подмяна на повдигането на някои от глобите.
" Бих могла да си показва сходен формат за разрешаване на спора в Северна Корея. Европа и изключително Германия би трябвало да са подготвени да дадат доста деен принос ", уточни Меркел.
Тя съобщи, че към този момент е провела телефонни диалози с водачите на Франция, Съединени американски щати, Китай, Южна Корея и Япония през миналата седмица и се чака да приказва в понеделник с съветския президент Владимир Путин.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР