Двете птици се завърнаха от местата си за зимуване в

...
Двете птици се завърнаха от местата си за зимуване в
Коментари Харесай

HD камера предава на живо от гнездо на египетски лешояди

Двете птици се завърнаха от местата си за зимуване в Африка

HD камерата е замаскира с камъчета от скалите в гнездовата ниша на египетските лешояди, с цел да не смущава нейните жители (източник: БЗДП)

Всеки природолюбител може да стане очевидец на излюпване на дребните и на всеотдайната грижа на родителите за тях непосредствено от гнездото на египетски лешояди. HD камера предава онлайн от дивото гнездото на известната двойка египетски лешояди от Провадия.

Предишната камера, която шест години показваше живота на международно застрашените птици, бе сменена с нова. През март екип на Българското сдружение за отбрана на птиците (БДЗП) се спусна в гнездовата ниша и инсталира нова HD камера, като я замаскира с камъчета от скалите, с цел да не смущава нейните жители.

И двете птици се завърнаха сполучливо от местата си за зимуване в Африка при започване на април и сега двойката към този момент мъти. Към края на май всеки може да стане очевидец на излюпването на дребните и на всеотдайната грижа на родителите за тях, оповестиха от Българско дружество за защита на птиците.

Египетският лешояд е застрашена от изгубване птица (източник: БЗДП)

Технологии като HD камерата дават скъпа информация за държанието на типа и хранителите му привички, нужна при определянето и използването на подобаващите директни природозащитни ограничения, като подхранването.

Специализираната камера за наблюдаване онлайн на диво гнездо на египетски лешояди е единствената в света и може да се следи в YouTube профила на LIFE плана „ Нова вяра за египетския лешояд ”.

Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР