Двете пострадали деца в катастрофата преди няколко дни, които в

...
Двете пострадали деца в катастрофата преди няколко дни, които в
Коментари Харесай

Двете сръбски деца в Пирогов са в стабилно, но тежко състояние

Двете потърпевши деца в злополуката преди няколко дни, които в понеделник бяха превозени за лекуване в „ Пирогов “, са в устойчиво, само че тежко положение. Това заяви на брифинг изпълнителният шеф на болничното заведение доктор Валентин Димитров.

Вчера децата са претърпели обработка на всички рани и са прекарали относително умерено нощта. На едното дете е осъществена мекотъканна намеса. Днес следва да му бъдат направени високоспециализирани проучвания, с цел да се сложи по-окончателна диагноза. На другото дете следва интервенция за стабилизиране на счупванията в таза. Двете деца се намират в детска реанимация и ще излязат от нея, когато е належащо, сподели доктор Димитров.

Вчера шефът на „ Пирогов “ е имал среща с краткотрайно ръководещия посолството на Република Сърбия и околните на двете деца. Роднините са се срещнали с лекуващите лекари на децата и им е било обяснено тъкмо какво е положението им. Д-р Димитров уточни, че болничното заведение държи непрекъсната връзка с Министерството на здравеопазването, което пък държи връзка със здравното министерство в Сърбия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР