Двете партии - ГЕРБ и СДС, обединяват силите си за

...
Двете партии - ГЕРБ и СДС, обединяват силите си за
Коментари Харесай

ГЕРБ и СДС обединяват силите си за евроизборите

Двете партии - ГЕРБ и Съюз на демократичните сили, сплотяват силите си за евроизборите още на първата среща. Целта на обединяването е ЕНП да има най-голям резултат на европейските избори.

Това стана ясно след среща сред ГЕРБ и Съюз на демократичните сили рано тази заран в централата на ГЕРБ.

Премиерът Бойко Борисов разяснява след срещата сред ГЕРБ и Съюз на демократичните сили, че с Румен Христов имат дългогодишно другарство. Форматът ЕНП е извънредно значим за ГЕРБ, тъй като това са европейски избори и колкото и да се пробват да ги трансформират в локални и интернационалните тук залогът е огромен за Европа. Нормално е да си сътрудничат най-старата (дясна - б.р.) партия дружно с партията (ГЕРБ), която е нанесла най-вече провали на Българска социалистическа партия, сподели още Борисов.

Поне двама души в листата ще има от Съюз на демократичните сили, безапелационен беше министър председателят.

" На този принцип сме се спрели, уповавам се и други партии да поддържат този съюз, тъй като то ще е в интерес на българските жители ".

Всичките български евродепутати работиха дружно, когато ставаше въпрос за пакета " Мобилност ", а тематиките не са завършили, по тази причина партиите би трябвало да са консолидирани.

Борисов се надява, че представителите и на двете партии са уверени в триумфа (си на идния евровот - б.р.).

Наш евродепутат ще бъде сигурно в групата на ЕНП, съобщи ръководителят а Съюз на демократичните сили Румен Христов пред публицисти след конференцията в централата на ГЕРБ.

Сделка няма и всичко е било транспарантно, изясни той и добави: " Искаме десницата да има по-голямо посланичество в ЕНП ".

Христов счита, че десницата би трябвало да излезе от землянките и да води ясна и открита политика. Снощи е завършило партньорството с обединяване " Демократична България ". Въпрос на избор е да бъдат възобновени договарянията с Демократична България. Тук, съгласно Христов, става дума за евроизбори, " няма да избираме министър-председател ", разяснява той. Все още имената в листата от страната на Съюз на демократичните сили не са ясни. Предстои диалог с Движение България на жителите, както и с ръководителя на ЕНП.

Румен Христов съобщи, че във връзка с европейската политика нямат разминавания, няма да има загуба на десни гласове, както и че за Съюз на демократичните сили да е с най-голямата партия член на ЕНП е нещо обикновено и разумно.

Предстоят и други среща сред двете партии.

Важно за Европейски Съюз и България е обединяването за извоюването на независимост и народна власт съгласно Владимир Кисьов от Съюз на демократичните сили.

С годините ЕНП е посочила, че е била водеща и е поставяла жалоните за бъдещото развиване, а точно там е мястото на Съюз на демократичните сили дружно с ГЕРБ, съобщи още Кисьов.

До четвъртък всички елементи ще бъдат разисквани и ще се показа евролистата.

Припомняме, нощес от обединяване " Демократична България " обявиха, че откакто от Съюз на демократичните сили са избрали ГЕРБ, се обезсмислило партньорството на десните. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР