Двете основни опозиционни партии в Тайван не успяха да се

...
Двете основни опозиционни партии в Тайван не успяха да се
Коментари Харесай

Опозиционните партии в Тайван не успяха да се споразумеят за общ кандидат за президентските избори през януари

Двете съществени опозиционни партии в Тайван не съумяха да се спогодят за общ претендент за президент, като за следващ път хвърлят в се съмняват в способността им да смъкват ръководещата партия на изборите през януари

От Асошиейтед прес, 17 ноември 2023 година, 22:01 ч.

ТАЙПЕЙ, Тайван -- двете съществени опозиционни партии в Тайван не съумяха да се спогодят за общ претендент за президент, което още веднъж сложи под подозрение способността им да смъкват ръководещата партия на изборите през януари.

Националистическата партия и Тайван Очакваше се Народната партия да разгласи координиран претендент в събота на конференция. Вместо това те оповестиха, че се нуждаят от спомагателни съвещания след противоречие по отношение на това по какъв начин да употребяват данните от социологическите изследвания, с цел да създадат избора.

Тъй като претендентите и на двете партии изостават в социологическите изследвания, те се бяха разбрали преди три дни да създадат обща листа с единия претендент за президент и другия за вицепрезидент. Решението за това кой ще получи утвърждение за президент – Hou Yu-ih от Националистическата партия или Ko Wen-je от Тайванската национална партия – трябваше да се основава на композиция от публични изследвания и вътрешнопартийни изследвания.

Неуспешното реализиране на единодушие за общ претендент оставя сегашния вицепрезидент Уилям Лай от Демократическата прогресивна партия като любимец. Той се кандидатира, с цел да наследи президента Цай Инг-уен, който би трябвало да се отдръпна след осем години заради ограничаване от два мандата на президентския пост.

Водещи истории

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР