Двете основни опозиционни партии в Тайван, като и двете обещаха

...
Двете основни опозиционни партии в Тайван, като и двете обещаха
Коментари Харесай

Опозиционните партии в Тайван се обединяват за изборите през януари

Двете съществени опозиционни партии в Тайван, като и двете дадоха обещание да възобновят договарянията с Китай, афишират общ президентски билет за изборите през януари

От Асошиейтед прес, 15 ноември 2023 година, 6:31 ч.

ТАЙПЕЙ, Тайван – двете съществени опозиционни партии в Тайван, като и двете дадоха обещание да възобновят договарянията с Китай, разгласи взаимен президентски билет за изборите през януари в договорка, която може да докара до огромни политически разтърсвания в самоуправляващата се островна народна власт.

Споразумението ще сплоти Хоу Yu-ih, претендентът за президент на Гоминдана, една от двете огромни политически партии в Тайван, и Ko Wen-je, от самостоятелната Тайванска национална партия.

Нагоре до момента Хоу и Ко изоставаха в социологическите изследвания зад любимеца Уилям Лай, претендент на Демократическата прогресивна партия, който сега е вицепрезидент.

Лай и настоящия президент Цай Инг-уен бяха подложени на критика от Пекин като сепаратисти, които би трябвало да бъдат упрекнати при положение, че избухне война през Тайванския проток. Китай смята Тайван за част от своята територия и не се е отказал от потреблението на мощ, с цел да поеме контрола над него. по-приятелски връзки с Пекин по време на двата мандата на някогашния президент Ma Ying-jeou, сред 2008 и 2016 година

KMT поддържа по-добра връзка с Китай, която е нужна, с цел да се избегне спор. Междувременно аргументацията на DPP е, че Тайван не се стреми да се отдели от Китай, тъй като към този момент е самостоятелна страна.

Ма в сряда беше хазаин на среща сред Хоу и Ко, на която двамата претенденти се съгласиха да употребяват изследвания на публичното мнение, извършени сред 7-17 ноември, с цел да дефинират състава на своите президентски билет, като резултатът ще бъде разгласен в събота.

Ху сподели, че той и екипите на Ко са „ оставили настрани персоналните си ползи и са траяли напред “ за „ общ блян, за сигурността на страната и положителното -да бъдеш на хората. “

Ко в това време прикани двете страни да работят дружно, с цел да „ можем да продължим напред “.

Някои социологически изследвания демонстрират, че в случай че Hou и Ko се обединят, без значение кой ще бъде претендентът за президент и противникът ви, те биха могли да победят Lai, който се чака да се кандидатира дружно с Hsiao Би-хим, представител на Тайван в Съединените щати. ДПП към момента не е удостоверила Хсиао като претендент за вицепремиер на Лай.

Четвъртият претендент, Тери Гоу, милиардерът, създател на софтуерния колос Foxconn, също се кандидатира за президент.

Свързани тематики

Водещи истории

Актуализации на правосъдния развой за машинация Тръмп: Съдията отсрочва произнасянето по погрешен развой, откакто Тръмп твърди, че е привързан

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР