Двете организации ще подкрепят младите хора в цяла Европа и

...
Двете организации ще подкрепят младите хора в цяла Европа и
Коментари Харесай

JA Европа и Фондация Citi отбелязват 30–годишно партньорство с финансиране от 1,2 млн. долара

Двете организации ще поддържат младежите в цяла Европа и отсега нататък, като развиват предприемаческо мислене и умения за работа посредством самодейността на Фондация Citi " Pathways to progress "

Джуниър Ачийвмънт Европа (JA Европа) и Фондация Citi честват своето 30-годишно партньорство с подновяването на безплатна финансова поддръжка за взаимни планове в 19 европейски страни. В началото на 2017, Фондация Citi разгласи, че уголемява своята самодейност " Pathways to progress " („ Пътеки към напредъка " ) в международен мащаб, с ангажимент от 100 млн. $, с цел да подкрепи и насърчи 500 хиляди младежи да бъдат готови за пазара на труда. Финансирането в размер на 1,2 млн. $ ще поддържа възпитаници в гимназиален стадий да изградят предприемаческо мислене и настройка за работа посредством програмата на JA „ Учебна компания ".

Отделно от поддръжката за младежката стратегия, 300 хиляди $ от финансирането ще бъдат ориентирани към стратегически план, обвързван с създаване на Мрежа за предприемаческо образование и обучение (EE-HUB) на JA Европа в 6 страни - България, Румъния, Чехия, Словакия, Унгария и Турция. Първата среща в границите на EE-HUB ще се състои на 11 и 12 юли 2017 година в Брюксел. На нея ще участват Кралят на Белгия, Негово Величество Крал Филип, представители на Европейския съюз, неправителствени организации, Citi, както и компании, ангажирани с тематиката за образованието по предприемачество.

„ Фондация Citi прави огромна крачка напред в името на образованието по предприемачество в тези 6 страни. Една постоянна тактика за предприемаческото обучение е от решаващо значение за развиването и основаването на работни места, както и за бързо изменящите се пазари на труда. Това партньорство ще сближи образованието с бизнеса, както и държавните институции с специалистите по насърчаване на политики. Това е и най-хубавия и верен ход в дълготраен проект в поддръжка на младежите. " - сподели Каролин Дженър, изпълнителен шеф на JA Европа.

Фондация Citi е и първият сътрудник на JA Европа, който насочи напъните си в поддръжка на учениците в неравностойно състояние - към този момент десетилетие чиновници на банката вземат участие като ментори и жури в границите на програмата „ Учебна компания ". През академичната 2016-2017 година близо 45 хиляди младежи в Европа участваха в програмата, с менторството на над 200 чиновници от Citi, които дадоха своя доброволчески принос за възстановяване на европейското предприемаческо обучение.

„ Партньорството ни с Джуниър Ачийвмънт Европа е значима част от самодейността на Фондация Citi " Pathways to progress ". Скорошно изследване, извършено от Фондацията демонстрира, че предприемаческият дух на младежите е мощен, като 7 от 10 младежи в Европа мечтаят да започват личен бизнес,. Ние влагаме 100 млн. $ и се ангажираме да помогнем на младежите да схванат какво е належащо, с цел да се трансформира фантазията им в реалност; ще им помогнем да се научат да мислят предприемачески и да получат на практика познания, умения и привички за работа. Създаването на 6 центъра за предприемаческо обучение ще даде опция за шерване на положителни практики и обмяна на ноу-хау сред неправителствения бранш, държавното управление и бизнеса, а това също ще бъде потребно за доста младежи в Европа. " - споделя Рейчъл Барбър, районен шеф „ Развитие на общността " на Citi за Европа, Близкия изток и Африка.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР