Двете ни цигулки с президента Румен Радев свирят в една

...
Двете ни цигулки с президента Румен Радев свирят в една
Коментари Харесай

Борисов: Цигулките ни с Радев свирят в една тоналност, оставете беквокалистите ми

Двете ни цигулки с президента Румен Радев свирят в една тоналност. Беквокалистите – Нинова, Цветанов, Йончева, имат друга работа в Народното събрание. Така изясни през днешния ден министър председателят Бойко Борисов връзките си с президента, след размяната на остри реплики от началото на седмицата.

В понеделник Румен Радев съобщи, че не вижда смисъл за среща с Борисов за модернизацията на армията, защото водачът на ГЕРБ не е съумял " да озапти беквокалите си в Народното събрание " и те пеели " по-високо и по-фалшиво ". В същото изявление Радев даде да се разбере, че решението и за пазаруването на изтребители, и за цялостната рационализация на въоръжените сили е в ръцете на премиера и Народното събрание.

" Представяте ли си, в случай че двамата се надигнем пред парламентарните групи на двете най-големи политически сили в Народното събрание и им кажем " Млъкнете! ", попита Борисов по време на конференция във Варна тази заран. До ви припомня ли за Путин и Медведев? Шегувам се, несъмнено. "

Премиерът повтори тезата си, че за нови изтребители са нужни милиарди, а под прозорците му непрестанно имало митинги с искане за по-високи заплати. " Хей в този момент ще застуди и ще започнете да показвате засипани със сняг вагони на влаковете. Ще го извършите, нали, предвижда той. Кое е по-важно съгласно вас – изтребителите или влаковете ", попита той публицистите.

След това министър председателят изясни, че има прелестен разговор с Румен Радев и че неговото схващане за връзките сред двамата е, че те би трябвало да работят в синхрон. " Ако той избере друго – ще се пазя, сподели още Борисов. Могат да ме обвинят в доста неща, само че в боязън – не! Водили сме доста по-тежки борби с доста по-опасни съперници. "

В поддръжка на последните си думи той напомни така наречен спекулация " Костинброд " по време на парламентарните избори от 2013 година, когато ГЕРБ бе упрекната в подготовка за имитация на резултатите.

Борисов призна правото на президента да го държи виновен, в случай че негови министри или самият той говорили по метод, който уронва престижа на Радев или институцията, която съставлява. " България е парламентарна република, сподели министър председателят. Парламентът има собствен живот, там всеки ден е борба, тъй като всеки глас е значим. "

По време на днешната конференция водачът на ГЕРБ разяснява и случая с подадената оставка на Делян Добрев.

" Утре-вдругиден ще събера Изпълнителната комисия и в случай че някъде има сходни назначения, ще би трябвало да изберат и да си отидат ", съобщи Борисов.

Той дефинира оставката на Делян Добрев като честен акт, само че уточни, че тя не значи, че ГЕРБ признава виновност. Премиерът уточни, че не знае дали Делян Добрев желае да става кмет на Хасково, само че съгласно него е редно кметът Добри Беливанов да подаде оставка и да има нови избори. " Ние 2009 година дойдохме в ръководството за това, че обещахме да няма хора в бордовете, да няма назначения ", сподели министър-председателят. Той се обърна към съпартийците си с думите, че обясненията по абсурда за Хасково, че и Българска социалистическа партия са правели по този начин, не работят в интерес на ГЕРБ.

Отказът на кмет на Хасково Добри Беливанов Борисов дефинира като " безсрамие ".

Конфликтът сред Беливанов и партията, която го издигна на поста – ГЕРБ, тлее от началото на годината. Управлението на кмета бе оповестено за провалено, той пък трансферира виновността за нерешените проблеми на града на заместниците си. Така две години откакто ГЕРБ съумя да победи управлявалия четири мандата Хасково и на процедура закрепостен някогашен кмет Георги Иванов, може още веднъж да загуби кметското място в града.

" За мен най-логичният ход оттук насетне е оставка и нови избори за кмет на Хасково ", сподели Борисов. Дали Делян Добрев би се явил на възможни избори за кмет на града било напълно обособен въпрос.

По време на цялата си конференция във Варна през днешния ден Бойко Борисов правеше паралели сред стабилността и мира в България и на Балканите и ставащото в Каталуня, Съединени американски щати и Западна Европа.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР