Двете най-успешни организации в НБА - тези на Бостън Селтикс

...
Двете най-успешни организации в НБА - тези на Бостън Селтикс
Коментари Харесай

Фил Джексън оставил Лейкърс да бъдат унизени от Бостън през 2008 г.

Двете най-успешни организации в НБА - тези на Бостън Селтикс и Лос Анджелис Лейкърс, за последно се изправиха на Финалите на Лигата преди цяло десетилетие. " Езерняците " победиха със 16-ия си трофей през 2010-а, взимайки реванш за провалянето си от същия противник през 2008 година Журналистката на ESPN Джаки МакМълън си спомни за забавен диалог с тогавашния старши треньор на Лейкърс Фил Джаксън.

" През 2008-а, когато Лейкърс отнасяха здрав пердах от Селтикс, Фил не промени нищо в играта на своя тим. Години по-късно той ми разкри, че е знаел, че " езерняците " нямали късмет в тази серия. Затова е разрешил на баскетболистите си да почувстват унижението, с цел да го употребяват като мотивация за идната борба с Бостън, която пристигна през 2010-а. Всичко, което е трябвало да направи, е просто да подсети на тима си за унизителната загуба ", показа МакМълън в диалог с Бил Симънс.
Бостън завоюва Финалите през 2008-а със жанр, откакто разгроми Лейкърс със 131:92 в мач №6 от серията, с цел да победи с крайното 4-2. Това бе купа №17 във витрината на " келтите ", само че в този момент, 12 години по-късно, разликата сред трофеите на двете организации към този момент я няма. " Езерняците " станаха първенци през 2009-а, 2010-а и 2020-а, и по този метод се изравниха с историческия си зложелател.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР