Двете най-широко анонсирани мерки от правителството са в подкрепя на

...
Двете най-широко анонсирани мерки от правителството са в подкрепя на
Коментари Харесай

Петков: Вдигаме пенсиите с 20%, минималната пенсия става 467 лева

Двете най-широко обявени ограничения от държавното управление са в поддържа на фамилиите с деца и на пенсионерите.

" Приехме дълготрайна мярка, предвиждаща размера на данъчно облекчение за фамилиите с деца да се вдигне от 4500 лв. на 6000 лв. годишно, като бъде дадена опция да се употребява на всеки три месеца. С други думи, фамилиите ще могат да получат незабавно тази помощ ", разяснява министър председателят Кирил Петков.

Пенсиите ще бъдат осъвременени от 1 юли вместо със заложените в този момент 6,1%, със приблизително 20%. Това включва твърдо нарастване на всички пенсии с 60 лв. и в допълнение процентно нарастване. По така наречен „ Швейцарско предписание “ ще бъдат преизчислени пенсиите на 770 хиляди пенсионери от 1 октомври, като от 2008 година ще се преизчисли всяка една пенсия със 100% на растежа на средноосигурителния приход или 100% инфлацията, според от това кое е по-благоприятно и кой е по-високият размер на пенсията за съответния пенсионер.

Реално по думите на Петков ще има нарастване с над 55% на минималната пенсия на годишна база, която при започване на предходната година бе в размер на 300 лева, а от 1 юли към този момент ще бъде 467 лева Изчисленията демонстрират още, че за предходните 12 години пенсиите са се вдигнали приблизително с към 100 лева, до момента в който в този момент единствено в границите на година нарастването ще бъде със 167 лева

" Всички пенсионери ще получат своята коронавирус добавка, тези 60 лв. стават част от тяхната пенсия и в допълнение качваме с 10% всяка пенсия. Като спряхме кражбите в страната, покачването за последните 12 месдеца е 56% или 167 лв. ", сподели още Петков.

Вижте още от антикризисните ограничения, към които са се обединили съдружните сътрудници след 4 часова среща късно нощес:

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР