Двете най-големи “ултра-евтини авиокомпании в САЩ – Frontier Airlines и

...
Двете най-големи “ултра-евтини авиокомпании в САЩ – Frontier Airlines и
Коментари Харесай

Frontier и Spirit Airlines се сливат – стават петия по големина въздушен превозвач в САЩ

Двете най-големи “ултра-евтини ” самолетни компании в Съединени американски щати – Frontier Airlines и Spirit Airlines, се споразумяха да се слеят.

Сделката за 6,6 милиарда $ беше оповестена в понеделник. Комбинацията от компании ще сътвори петата по величина самолетна компания в страната след American Airlines, Delta Air Lines, Southwest Airlines и United Airlines, на които се падат към 70% от всички полети в Съединени американски щати.

Frontier и Spirit, които сега са на последно място от американския показател за задоволеност на клиентите, възнамеряват да усилят наличието си в Северна Америка и Централна Америка и да разширят обсега на полетите си. Компаниите чакат да прибавят 10 000 работни места вследствие на сливането.
Как сливането ще засегне съществуващите полети и направления?
Със седалище в Мирамар, Флорида, Spirit Airlines има флот от 111 самолета и сега лети до към 80 дестинации. Флотът на Frontier Airlines от 175 самолета обслужва към 115 града. И двете самолетни компании оперират най-вече в Съединени американски щати, Канада, Централна Америка и Карибите.

В взаимно прессъобщение Frontier и Spirit настояват, че новата компания ще купи още 350 самолета и има за цел да предлага повече от 1000 полета на ден до 145 дестинации. Компаниите дават обещание да „ усилят достъпа до ултра-ниски цени, като прибавят нови направления към незадоволително обслужени региони в Съединените щати, Латинска Америка и Карибите “. Новата компания, в случай че бъде утвърдена, към момента ще обслужва по-малко от 10% от полетите в Съединени американски щати.
Как ще се трансформират цените и политиките?
Все още не е ясно по какъв начин тъкмо ще се отрази на цените и политиките на новата самолетна компания. Планът за сливане на фирмите също би трябвало да бъде утвърден от Министерството на правораздаването, което зае по-твърда позиция във връзка с корпоративните сливания след встъпването на Джо Байдън като президент.

Авиокомпаниите дават обещание, че новата компания ще стане “най-зелената самолетна компания на Америка ”. В взаимното прессъобщение Spirit и Frontier обявиха, че ще разполагат с “най-младия, най-модерния и пестелив на гориво флот ” и дават обещание да реализират 105 седалки на галон до 2025 година
Как ще се споделя новата самолетна компания?
Компаниите не са оповестили име, управление или централа на новата консолидирана компания. В изявление за CNBC основният изпълнителен шеф на Frontier Бари Бифъл сподели, че тези решения ще бъдат взети от комитет, управляван от създателя на Indigo Partners Бил Франке и че „ ще обявим централата, марката и мениджърския екип навреме “.

Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР