Двете най-големи политически сили – ГЕРБ-СДС и новата коалиция на

...
Двете най-големи политически сили – ГЕРБ-СДС и новата коалиция на
Коментари Харесай

„Разумно сътрудничество“: ГЕРБ и ПП-ДБ се разбраха за общи закони

Двете най-големи политически сили – ГЕРБ-СДС и новата коалиция на „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ се схванаха за част от законодателните цели на новия парламент. В това число влизат смяна на антикорупционната комисия (КПКОНПИ), законите по Плана за възобновяване и резистентност, промени в Наказателния кодекс и отхвърлените преди няколко месеца разпореждания против домашното принуждение. Двете сили дружно ще готвят и промени в Конституцията, за които представителите на двете партии обаче не дадоха доста детайлности.

Искаме конституционна комисия, в която всички да работим по общ план, а не по наш или ваш “, разяснява съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов.

До вторник работна група, водена от Росен Желязков (ГЕРБ-СДС) и Николай Денков (ПП-ДБ), ще бъде подготвена с няколко съответни законодателни целта, които да бъдат показани и на останалите политически сили.

Изказванията на двете сили бяха след извършена среща сред тях в Народното събрание с фокус върху законодателството. След нея пред медиите бе оповестено, че някои от законопроектите ще бъдат импортирани „ взаимно “ от двете сили.

Това ще заявява, че сме намерили рационално съдействие. Това включва част от правната промяна, домашното принуждение и други “, разяснява Десислава Атанасова. „ Започнахме диалог и за конституционна промяна. Убедени сме, че дълбока промяна на правната система би могла само и единствено посредством такава “.

От изявленията стана ясно, че двете най-големи сили намират допирни точки в своите законодателни стратегии. Въпреки това, сред тях продължава да зее пропастта за избор на ръководител на Народното събрание. На срещата не е обсъждана тематиката, а без избор на ръководител работата на Народното събрание остава блокирана.
3-минутен работен ден: Депутатите ще честват Великден, без да са свършили нищо
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР