Двете най-големи петролни компании в САЩ – Exxon Mobil Corp

...
Двете най-големи петролни компании в САЩ – Exxon Mobil Corp
Коментари Харесай

Exxon и Chevron планират десетки милиарди инвестиции в енергийни проекти

Двете най-големи петролни компании в Съединени американски щати – Exxon Mobil Corp и Chevron Corp – разкриха проекти за увеличение на разноските за енергийни планове през идната година. Това се случва на фона на огромното търсене и високите цени на петрола, оповестява Reuters.

Въпреки че харчат повече, сумата е на половина на общите 84 милиарда $, които са похарчили през 2013 година, когато цените на петрола постоянно се търгуваха над 100 $ за барел, както беше тази година. Двете компании са затрупани с пари поради тези високи цени и към този момент направените съкращения на разноските и внезапно покачиха изплащанията към акционерите.

Фокусът върху възвръщаемостта на акционерите докара до напън от Белия дом. Администрацията на Джо Байдън подлага на критика петролните компании, че не са нараснали производството си на нефт, с цел да оказват помощ за постигането на по-ниски цени за потребителите. Все отново бюджетите за идната година остават в границите, избрани преди войната в Украйна, която подхрани световния дефицит на сила.

Exxon съобщи, че ще усили вложенията в планове през идната година до сред 23 и 25 милиарда $ по отношение на плануваните 22 милиарда $ тази година. Chevron съобщи, че възнамерява да похарчи 17 милиарда $ по отношение на към 15 милиарда тази година. Увеличенията включват нови средства за планове за понижаване на излъчванията и въздействието на инфлацията.

По-високите разноски няма незабавно да доведат до повече произвеждане. Exxon съобщи, че чака добивът през идната година да остане неизменен на към 3.7 милиона барела еквивалент на нефт дневно (boed), до момента в който Chevron предвижда повече от 3% средногодишно нарастване до 2026 година

Exxon ще се забави с осъществяването на задачата си да изпомпва 1 милион boed от интервенциите си в Перм с към две години, сподели основният изпълнителен шеф на Exxon Дарън Уудс в четвъртък. Сега има за цел да доближи сред 900 000 и 1 милион boed през 2027 година

Най-голямата смяна ще бъде сумата на извоюваните пари. Exxon вижда капацитет за 100 милиарда $ остатък от пари до 2027 година, в случай че приемем, че световните цени на петрола са 60 $ за барел. Chevron би трябвало да генерира към 34 милиарда $ свободен паричен поток през идната година, съгласно изследване на капитала на Jefferies – два пъти равнищата на вложенията в нефт.

Това оставя задоволително място за опортюнистични сливания и придобивания, нараствания на противоположното изкупуване или просто още по-нисък ливъридж с взор към увеличение на противоположното изкупуване на по-ниска цена на акциите “, споделиха анализаторите на капитала от Jefferies Лойд Бърн и Сам Бъруел.

Производителите от Съединени американски щати и Европа също отчасти възвръщат разноските за планове, понижени по време на пандемията. Тази година Shell усили финансовите разноски с 22% до сред 23 и 27 милиарда $. Тази година BP усили разноските за планове с 21% до 15.5 милиарда $ по отношение на предходната година.

Петте западни огромни компании регистрираха рекордни облаги тази година, а акциите на Exxon и Chevron доближиха исторически върхове през това тримесечие.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинExxon Mobil Chevron Corp вложения енергийни планове ПоследниНай-четениКомпании 52 Exxon и Chevron възнамеряват десетки милиарди вложения в енергийни планове Компании 648 Гугъл слива екипите на Maps и Waze Накратко 736 Вечерни вести: България отвън Шенген; Цигарите нарастват Бюджет и финанси 320 Заведенията и заведенията за хранене ще работят с понижено Данък добавена стойност и следващата година Накратко 14159 Вечерни вести: Радев съжали за Петков и Василев; Край на тапите по „ Хемус “? Крипто 11462 Забравете за криптозимата, идва „ кървава баня “ за биткойн Политика 9786 Правителството заплаши Нидерландия и Австрия с „ ответни ограничения “ Политика 9370 „ Беше неточност, че въобще дадох късмет на тези хора “ Всички новиниОще от КомпанииВиж всички
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР