Двете най-големи парламентарни групи в парламента ГЕРБ-СДС и Продължаваме промяната-Демократична

...
Двете най-големи парламентарни групи в парламента ГЕРБ-СДС и Продължаваме промяната-Демократична
Коментари Харесай

ГЕРБ и ПП-ДБ се разбраха да работят заедно по общи закони, сред които и конституционна реформа

Двете най-големи парламентарни групи в Народното събрание ГЕРБ-СДС и " Продължаваме промяната-Демократична България " (ПП-ДБ) оповестиха, че приготвят обща законодателна стратегия. Тя ще бъде обвързана с избора на ръководител на 49-ото Народно заседание и включва " най-важните за страната тематики ".

Решението за тези дейности идва след договаряния сред двете обединения, които се организираха през днешния ден. Общите упоритости на ГЕРБ и ПП-ДБ включват законопроекти, свързани с Плана за възобновяване и резистентност, и такива за приемането на България в Шенген и еврозоната. Те са почнали и диалог за конституционна промяна и още веднъж ще предложат в границите на Народното събрание да бъде основана комисия по конституционните въпроси.

" Някои от законопроектите ще внесем взаимно. Това ще заявява, че сме намерили рационално съдействие. Това включва част от правната промяна, домашното принуждение и други. Започнахме диалог и конституционна промяна. Убедени сме, че дълбока промяна на правосъдната система би могла само и единствено да се осъществя посредством такава ", съобщи Десислава Атанасова от ГЕРБ.

Очаквайте детайлности!
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР