Двете най-големи икономики в света са на ръба на търговска

...
Двете най-големи икономики в света са на ръба на търговска
Коментари Харесай

Пред търговска война между двамата най-големи - САЩ и Китай

Двете най-големи стопански системи в света са на ръба на комерсиална война.

Митата ще бъдат наложени единствено след интервал на съвещания - мярка, която ще даде опция на лобисти и законодатели да "разводнят " оферти лист с целеви импорт, който доближава до 1300 продукта.

Освен това Китай ще има опция да отговори на дейностите на Тръмп, което понижава заплахата от незабавни ответни ограничения от Пекин.

Тръмп стартира с мек звук ревюто си. Възприемам ги като другари, съобщи американският президент.
Говорихме с Китай и сме в развой на договаряния, сподели Тръмп, като добави, че загубата на работни места от нечестна търговия е една от аргументите той да бъде определен през 2016 година.

Съединени американски щати имат търговски стоков недостиг с Китай на стойност 375 милиарда $ .

Тръмп заяви, че е изискал от китайски представители неотложно да бъде понижен комерсиалният недостиг със 100 милиарда $.

Службата на непрекъснатия търговски представител на Съединени американски щати ще показа лист от артикули, които могат да са обект на митата, най-вече от високотехнологичния бранш. След това ще има 60 дни съвещания преди окончателните решения да влязат в действие.

Заместник-директорът на американския Национален стопански съвет Евърет Айсенстат сподели преди подписването на документа, че доста от сферите, които ще бъдат наранени от митата, "са тези, в които Китай се пробва да завоюва преимущество посредством нечестни придобивания и принудителен трансфер на технологии от американски компании ".

По думите му Тръмп също по този начин ще разпореди на финансовото министерство да предложи ограничения, които да лимитират китайските вложения в Съединени американски щати .

Ответните ограничения на Пекин

Китай е "силно отчаян " от решението на американския президент Доналд Тръмп да предприеме търговски наказания против Пекин, само че няма да се отдръпне от възможна комерсиална война със Съединени американски щати, съобщи китайското посолство във Вашингтон, представено от Ройтерс.

"Ако Съединени американски щати стартират комерсиална война, Китай ще се бори до дъно, с цел да отбрани законните си ползи с всички нужни ограничения ", сподели посолството.

В отговор Китай разгласи, че възнамерява да наложи мита върху американски импорт на стойност до 3 милиарда $ .

Китайското министерство на търговията сподели, че Пекин обмисля 15-процентно мито върху американски артикули, в това число сушени плодове, вино и стоманени тръби, и 25-процентно мито върху артикули от свинско месо и рециклиран алуминий.

Китай е съставил лист със 128 американски артикули, които може да бъдат наранени, в случай че двете страни не съумеят да се спогодят по комерсиалните въпроси.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР