Двете момичета и две момчета са на възраст между 9

...
Двете момичета и две момчета са на възраст между 9
Коментари Харесай

Свинщина! Заможно Американско Семейство Осинови Четири Българчета. Само След Седмица Извършиха Непростимото С Тях!

Двете девойки и две момчета са на възраст сред 9 и 14 години са биологични братя и сестри, оповестява " Офнюз ". Родени са от една и съща майка, три от тях са и от еднакъв татко. Родом са от Северна България и са оставени в дом за сираци, а родителите им от години не са търсили контакт с тях, нито са се интересували по какъв начин са. Освен че имат кръвна връзка, четиримата братя и сестри са прочувствено привързани един към различен, по тази причина е взето решение да бъде осиновени дружно.

След години, прекарани в дома, интерес към тях демонстрира семейство американци, които наподобяват идеални кандидати-родители. Млади, образовани, неосъждани, със постоянни приходи, хубави специалности и просторна къща с двор в щата Тенеси. Женени са от няколко месеца и нямат свои деца. Двамата са на възраст 37 и 38 години. Той е управител в огромна комерсиална компания, тя – учителка. Одобрени са от обществените служащи като надеждни бъдещи родители и идват в България, с цел да вземат децата.

Междувременно съдът позволява осиновяването. Двойката взема решение да резервира първото име на всяко дете, като добави второ лично име и семейството на фамилията. В новите актове за раждане са вписани новите българо-американски имена, а в графите за родители – тези на мистър и мисис Х.

Семейството взело децата от вкъщи на 9 октомври. Наело мезонет в центъра на София, където да отседнат всички дружно, до момента в който се опознаят, а по-късно да заминат за Съединени американски щати. Още първата вечер обаче атмосферата била комплицирана и напрегната. Най-голямото дете намерено се съпротивлявало против осиновителите с обиди, жестове, подбив. Едно от по-малките му подражавало. След няколко дни това държание било овладяно с помощта на напъните на експертите от българската и от американската организации по осиновявания, които били непрекъснато със фамилията, съветвали ги, оказвали психическа поддръжка и помагали за превъзмогване на езиковата преграда.

Според консултантите децата бързо осъзнали, че това държание е излишно и нездравословно за тях. Родителите обаче по този начин и не съумели да изградят връзка с братчетата и сестричетата и да ги одобряват. Обяснявали това с езиковата преграда, въпреки да получавали подпомагане за нея. Организиран бил уикенд със занимания, с цел да могат родителите да влязат в новата си роля. Консултантите от организацията обаче споделят, че въпреки малчуганите доста да подобрили отношението към новите си мама и баща, самите осиновители като че не полагали старания да се сближат с тях.

Малко повече от седмица след взаимното общуване, мъжът и дамата съобщили, че желаят да разтрогнат осиновяването. В молбата си показват, че създалото се напрежение не е в полза на децата и не могат да им обезпечат фамилията, от което имат потребност. Предлагат да останат да се грижат за тях тук, в България, до момента в който се откри къде да бъдат настанени за непрекъснато. В същото време, означават обществените служащи, двамата имали заверени билети за 20 октомври. Психологът на екипа прибавя, че положението, в което се намира двойката осиновители, надали подсигурява сигурността на децата и моли ДАЗД да им обезпечи подобаваща мярка за протекция.

След писмото, със съдействието на ДАЗД в границите на единствено един час, четирите изоставени деца са настанени в спешен център. Там могат да получат поддръжка и помощ, до момента в който са към момента дружно, а не разграничени. За поддръжката им се грижат екипи на още две услуги в общността.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР