Двете лъвчета Терез и Масуд, които бяха спасени от зоопарка

...
Двете лъвчета Терез и Масуд, които бяха спасени от зоопарка
Коментари Харесай

Лъвчетата Терез и Масуд заминават за Холандия в неделя

Двете лъвчета Терез и Масуд, които бяха избавени от зоопарка в Разград предходната година, към този момент имат всички документи, с цел да могат да отпътуват за избавителния център „ Фелида ” в Холандия. Това оповестиха от фондация „ Четири лапи ”.
Днес сутринта от Българска организация по сигурност на храните (БАБХ) са издали транспортните документи, които до неотдавна спъваха заминаването на лъвчетата.
До решението лъвчетата да заминат в избавителен център в Холандия се стигна след следващия митинг във вторник и намесата на премиера Бойко Борисов.
Лъвчетата трябваше да бъдат предоставени на община Пазарджик с решение на общинския съвет на Разград, макар че преди 3 месеца кметът на Разград Валентин Василев подписа съглашение с „ Четири лапи ”, която да помогне за намирането на нов дом на общо пет лъва.
Терез и Масуд ще отпътуват от Столичния зоопарк в неделя – 4 февруари, в 10 ч. Те имат потребност от специфични грижи.
В избавителния център за огромни котки „ Фелида ” в Холандия за посрещането на Терез и Масуд е подготвен техният краткотраен дом, съгласуван с самостоятелните им потребности – вътрешно заграждение с отопление към 20 кв.м. с лежанки, платформи, пясъчник и в допълнение средово обоготяване. Те също по този начин ще имат достъп до външно заграждение към 30 кв. м., прецизираха от „ Четири лапи ”.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР