Двете коалиции ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ все още не са седнали

...
Двете коалиции ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ все още не са седнали
Коментари Харесай

Ще има ли нови преговори – ГЕРБ-СДС чакат извинение; ПП-ДБ не били на ход

Двете обединения ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ към момента не са седнали на масата на договарянията, откакто Асен Василев обиди Мария Габриел и часове наред си прехвърляха „ топката “ и отговорността за това кой първи би трябвало да предложения „ противниковия тим “ за продължение на договарянията, съобщи кореспондент на БГНЕС.


ГЕРБ-СДС не престават да упорстват за огромно опрощение на претендента им за министър председател Мария Габриел, която върна изпълнен първия мандат на президента. Вместо да се извиняват, те отидоха още по-далеч, а държавно управление с втория мандат няма да стане, разгласи изрично водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. Даваме им още малко време до 22 март да седнем на масата на договарянията за държавно управление с първия мандат и министър председател Мария Габриел, добави Борисов.

Последва отговор на ПП-ДБ, които изпратиха документално известие, че отговорността за продължение на договарянията е на ГЕРБ-СДС.

„ Гледахме на Николай Денков и Мария Габриел като гаранти за реализирането на тази формула и инвестирахме големи старания в построяването на доверие в техните интегритет и резистентност. На 19 март 2024 година, Мария Габриел върна изпълнен мандат без финално подписано съглашение за общо ръководство и без дефинитивно координиран състав на Министерски съвет. С това деяние беше фрапантно нарушена формулата на доверие и слага страната пред нова политическа рецесия.

Уважаеми сътрудници от ГЕРБ-СДС, ваша е отговорността да кажете по какъв начин може да продължим. Действахте едностранно в цялостно несъгласие на всички сделки и в прорез с гласуваното доверие за реализацията на народен общ мандат. Поемете отговорност за дейностите си и предложете съответен проект, съответен на рецесията, която създадохте. Вие сте на ход ", споделят от ПП-ДБ.

Отговорът на ГЕРБ пристигна също в писмен тип:

ГЕРБ застава твърдо зад Мария Габриел и не отстъпваме от номинацията ѝ за министър-председател, обявиха от партията на Бойко Борисов. " Разговори са вероятни единствено след неотложно обществено политическо опрощение и след отдръпването на Асен Василев от договарянията и от присъединяване му в възможен предстоящ кабинет. Уважаеми сътрудници от ПП-ДБ, отговорността да кажем по какъв начин може да продължим е взаимна. Действахте прочувствено и не рационално, в цялостно несъгласие на всички сделки и в прорез с гласуваното доверие за реализацията на народен общ мандат. Поемете отговорност за дейностите на Асен Василев, разграничете се от него и дано дружно изработим проект, съответен на рецесията, която съзнателно създавате и все още ", обявиха от партията на Борисов.

Лена Бориславова от Политическа партия пък разяснява, че в петък се чака нов ход на ГЕРБ-СДС, а точно да се внесе решение в Народно събрание за избор на Габриел като министър председател без конструкция на кабинет. Предстои да забележим ще има ли някаква развръзка в петъчния ден. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР