Двете жени, настанени в многопрофилната болница в Благоевград за лечение

...
Двете жени, настанени в многопрофилната болница в Благоевград за лечение
Коментари Харесай

Две жени, приети в болницата в Благоевград за лечение на COVID -19, са в реанимация

Двете дами, настанени в многопрофилната болница в Благоевград за лекуване на Коронавирус 19, са преместени в реанимация, сподели шефът лечебното заведение доктор Огнян Митев, представен от Българска телеграфна агенция.

До през вчерашния ден пациентките са били в инфекциозното поделение, само че следобяд положението им се е влошило и това е наложило преместването. И двете са с пневмонии и затруднено дишане, поради което са преместени в интензивното поделение, сподели още доктор Митев.

Жените са от разложкото село Горно Драглище и са майка и щерка. По-възрастната жена е на 76 години, а по-младата - на 54, сподели за Българска телеграфна агенция шефът на Регионалната здравна ревизия /РЗИ/ доктор Калоян Калоянов. По-младата жена е работила в София, само че преди две седмици се е прибрала в Горно Драглище. Установени са контактните лица, взети са проби и се чака през днешния ден или на следващия ден да бъдат подготвени резултатите, уточни още доктор Калоянов.

Вчера е изписан 78-годишният англичанин, който беше настанен в инфекциозното поделение на МБАЛ - Благоевград също за лекуване на ковид. Възрастният мъж даде позитивна проба за COVID-19, само че при него болестта не протече тежко, уточни доктор Калоянов. " Имаше температура, лека едностранна пневмония, която към този момент е излекувана ", добави той. След изписването на възрастния мъж от лечебното заведение, той е спретнат с кола за спешна помощ назад в Банско, където от две години живее. Предстои да остане под карантина в идващите тридесет дни, сподели още доктор Калоян Калоянов. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР