Двете групи, които отсъстват от кандидатските листи, са младите хора

...
Двете групи, които отсъстват от кандидатските листи, са младите хора
Коментари Харесай

Младите хора и българите от чужбина липсват в листите на партиите

" Двете групи, които отсъстват от кандидатските листи, са младежите и българите от чужбина, които са може би 2 милиона и имаха забележителна тежест на предходните избори ". Това съобщи Румен Чолаков, ръководител на обединяването на българите в чужбина Клуб " Милениум ", деен участник в митингите през лятото на 2020-а година, който живее и работи в Лондон.

Той акцентира, че не вижда да се дава път на младежи в листите на партиите с претенденти за депутати.

Според него предизборната акция за вота за 46-и парламент ще е идентична с това, което към този момент наблюдавахме преди изборите на 4-ти април. 

Чолаков беше безапелационен, че в страната ще има смяна, само че постигането ѝ ще отнеме време.

" То е глътка пресен въздух, смяната на фрагменти е значима. Те имат задачата да проведат почтени избори и в случай че считат, че промяната на фрагменти, изключително в силовите структури, ще докара до това, е редно да подхващат дейностите, които започнаха. Имам едно безпокойство обаче - служебното държавно управление не би трябвало да ръководи изцяло като постоянно, тъй като няма Народно заседание. Пример за това е гласуването с машини. Служебното държавно управление пое страната с към този момент настоящ закон за машинно гласоподаване във всички секции. Не може еднолично служебният кабинет да взема решение, че няма да съблюдава този закон. Ако те са по-скъпи, служебното държавно управление е длъжно по закон да даде тези средства, това не е негов избор. Министерството на финансите би трябвало да обезпечи тези средства и да ги даде на ЦИК да осъществя машинния избор, както е по закон ", разяснява пред БНР председателят на " Милениум " дейностите на служебното държавно управление.

Чолаков дефинира като ендемичен проблем на българската демокрация това, че се гласоподават закони, които по-късно някой по на практика аргументи взема решение, че действителността е друга.  " Не може да се ръководи по този метод! ", безапелационен е той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР