Двете деца, защото третото е пълнолетно, т.е. не е дете,

...
Двете деца, защото третото е пълнолетно, т.е. не е дете,
Коментари Харесай

Децата от случая в „Люлин“ са под полицейска закрила


Двете деца, тъй като третото е пълнолетно, т.е. не е дете, в този момент са под полицейска протекция.

Това сподели министърът на труда и обществената политика Бисер Петков във връзка случая в столичния квартал „ Люлин “, където бяха открити три деца, държани под ключ, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Социалният министър уточни, че още на следващия ден откакто изтече срокът на полицейска протекция, двете деца ще бъдат настанени в спешен център и ще се направи оптималното те да стартират да посещават учебно заведение, тъй като в този момент се водят като отпаднали от учебно заведение. „ Тоест, дружно с сътрудниците от системата на образованието ще се търси решение на този въпрос, ще се откри какво е равнището, което имат, дали с тях би трябвало да работи ресурсен преподавател и надлежно към този момент се ангажира и психолог, който да организира съответната психотерапевтична работа с тези деца ”, уточни той.

БГНЕС напомня, че по-рано през днешния ден Нова телевизия заяви, че е погубен мъж, оплакал се, че внучките му са заложници на родителите си. Децата - на 13, 14 и 18 години, в никакъв случай не са посещавали учебно заведение и в действителност са били заложници на родителите си, които „ не харесвали българското учебно заведение ”. За случая алармирал дядо им, който през вчерашния ден беше открит мъртъв. Възрастният мъж е открит погубен в блока си в столичния квартал „ Люлин ”. Той се споделя Стефан Янев и е на 87 години. Стефан беше разгласен за търсене на 12 февруари, когато липсващ - незабавно откакто разкрива, че трите му внучки са живеели в тотална изолираност. Вчера бяха арестувани щерка му и шурей му на Стефан Янев. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР