Двете деца, които бяха на лечение в Пирогов след катастрофата

...
Двете деца, които бяха на лечение в Пирогов след катастрофата
Коментари Харесай

Отлетяха хеликоптерите с двете тежко пострадали сръбски деца на Тракия

Двете деца, които бяха на лекуване в " Пирогов " след злополуката на „ Тракия”, са в по-добро положение. „ Не мога да кажа, че те са изцяло оздравели, само че не са и в сериозно положение. Говорих с екипите на „ Пирогов”, които се грижиха за тях и те ме убедиха, че децата могат да бъдат превозени към Белград”. Това съобщи на брифинг здравният министър доктор Асен Меджидиев.

Децата бяха качени на хеликоптерите преди минути и отлетяха към Сърбия. Полетът е къс - към час, уточни здравният министър. В университетската болница в Стара Загора остават още три деца, които бяха по-леко потърпевши. " Евентуално в петък те също ще бъдат приведени на сръбска територия ", посочи Меджидиев.

По думите му не е имало напън от сръбска страна децата да бъдат приведени в Сърбия незабавно след случая. " Изключителна уместност и подготвеност от тяхна страна да окажат подпомагане. Министърът на опазването на здравето на Сърбия сподели, че когато нашите екипи преценяват, тогава децата ще бъдат изпратени на тяхна територия ", акцентира здравният министър.

Възрастните в старозагорската болница също са в положително здравословно положение. " Може би индивидът с ампутирания крайник ще бъде арестуван по-дълго, защото има нужда от промяна на превръзките, с цел да не се инфектира раната ", съобщи Меджидиев.

Снимка: Българска телеграфна агенция

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР