Двете болници в - Общинската и МБАЛ “Св. Иван Рилски-2003“

...
Двете болници в - Общинската и МБАЛ “Св. Иван Рилски-2003“
Коментари Харесай

Болниците в Дупница искат искат допълнителни Covid легла и търсят персонал

Двете лечебни заведения в - Общинската и МБАЛ “Св. Иван Рилски-2003 “ желаят от РЗИ да им позволи увеличение броя на леглата за лекуване от COVID-19 заради увеличаващия се брой новазаболели пациенти.

Общинската болница в разполага с 48 кревати за заболели, само че всеки ден през Спешен център минават от 5 до 10 инфектирани, които се нуждаят от болнично лекуване, предава БНР за обстановката под Рила.

Очаква се от РЗИ да им разрешат да усилят Covid леглата с още пет. Отделенията са цялостни - незабавно откакто се изпишат пациенти, се настаняват нови.
свързани новини7830на 01.11.2020
Персоналът в отделенията, избрани за лекуване на COVID-19 - инфекциозно, вътрешно и ортопедично, е на лимита на силите си. Налага се денем да се работи на две смени, плюс нощните наряди.

“Те сега имаха поделение по вътрешни заболявания с 50 кревати – там ги лекуваха 50 индивида с един екип “, разяснява шефът на Регионалната здравна каса доктор Сашо Котев.

Сходно е ситуацията и в другата болница в града МБАЛ “Св-Иван Рилски-2003 “. От болничното заведение 7 медицински сестри посредством Бюрото по труда. От месеци в здравното заведение са назначили медицински сестри от Босилеград и Сърбия, на които са обезпечили квартира в Дупница.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР