Двете българки, които бяха част от листите на “Национален сбор”

...
Двете българки, които бяха част от листите на “Национален сбор”
Коментари Харесай

Българките от партията на Льо Пен няма да бъдат депутати


Двете българки, които бяха част от листите на “Национален сбор” на Марин Льо Пен, няма да бъдат депутати във френския парламент.

Славка Михайлова приключи на трето място в първи окръг на департамента Ло с 22,96 %.

Иванка Димитрова във втори окръг на департамента Сен е Марн остана на второ място с 40.05 %.

Михайлова работи като преводач в правосъдната система и в Министерството на финансите. Живее в прилежащия департамент Аверон, град Родез.

" Имам семейство в Ло, преди време живях там с другари, само че откакто срещнах колегата си, взех решение да се установя с него в Аверон ", изясни 58-годишната жена. " Не се кандидатирам за персонална популярност или с цел да натрупвам дивиденти в политиката. Започвам тази борба за Франция, страната, която обичам ", сподели Михайлова пред La Depeche преди провеждането на втори тур.

Димитрова живее във Франция от 34 години, като има и френско поданство. Работила е дълги години в системата на образованието, а по-късно и като преводач на правосъдната система във Франция.

От няколко години се занимава по-активно с политическа активност. През 2022 година разкрива, че се е присъединила в редиците на " Национален общ брой ", защото открива в правилата на партията своите лични идеали. Не е усещала никакъв напън като българка, която се кандидатира за народен представител във Франция, защото французите са необятно скроени хора и в Народното събрание им има доста хора с друг генезис.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР