Двеста хиляди работни места се очаква да бъдат открити през

...
Двеста хиляди работни места се очаква да бъдат открити през
Коментари Харесай

Двеста хиляди работни места се очаква да бъдат открити през тази година в Гърция

Двеста хиляди работни места се чака да бъдат открити през 2023 година в Гърция за фрапантно понижаване на безработицата до 2024 година, написа в. „ Катимерини “, базирайки се на изказване на гръцкия министър-председател Кириакос Мицотакис на конференция на тематика „ Дни на кариерата “.

Според проекта, обрисуван от Кириакос Мицотакис, през тази година се чака да започват целеви стратегии за 200 000 субсидирани работни места за понижаване на безработицата под 10 % до 2024 година

Със средства от Фонда за възобновяване ще бъдат субсидирани 68 000 работни места, а първите 30 000 места, които се отнасят за млади и по-възрастни безработни, са към този момент открити от декември 2022 година Заплатите стартират от минималната 713 евро и доближават до 951 евро. 

Според ръководителя на Службата по заетостта Спирос Протопсалтис в границите на стратегиите за претовареност за интервал от 42 месеца са били назначени над 109 000 души, което е рекорден брой, подобаващ на съвсем 2600 назначения на месец. На процедура това значи, че темпът на набиране на личен състав се е нараснал повече от три пъти (240 процента) спрямо предходните четири и половина години, споделя той.

Програмата, обявена в неделя, е с общ бюджет от 112,3 млн. евро, финансирани от Фонда за възобновяване, и ще се отнася за безработни майки след майчинство, за безработни от повече от 2 години, за хора над 55 години, които са били безработни повече от 12 месеца, както и за хора без подготовка, членове на фамилии с един родител и роми.

Очаква се до месец май да започват и стратегии за 38 000 безработни, ориентирани към дамите и зелената стопанска система. Те ще бъдат въведени пилотно в градове с високи равнища на безработица и стопански системи в преход.

В същото време Службата по заетостта възнамерява стратегии за 111 000 работни места, които ще бъдат финансирани от новата Национална тактика за районно развиване. Те ще включват нови действия, съвещания и образования и ще бъдат ориентирани към дамите, младежите и дългогодишно безработните хора, до момента в който други 22 000 работни места са задействани или ще бъдат непосредствено задействани с други стратегии.

До момента са основани над 100 000 нови работни места през дейните стратегии на Службата по заетостта, съобщи министърът на труда Костис Хадзидакис. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР