Двеста двайсет и две общини ще получат финансиране за своите

...
Двеста двайсет и две общини ще получат финансиране за своите
Коментари Харесай

На прощаване: Кабинетът раздаде 418 милиона лева на общините

Двеста двайсет и две общини ще получат финансиране за своите планове, съобщи на брифинг в Министерския съвет министър председателят в оставка Кирил Петков.

„ Радостен съм да кажа, че в последното съвещание на Министерския съвет успяхме да стигнем до заключението, че тези средства ще бъдат дадени на общините. Всички кметове ще могат да осъществят по този начин значимите за тях планове “, уточни Петков.

Премиерът добави, че правилото за систематизиране на средствата ще бъде справедлив, с ясни условия към всички планове.

„ За разлика от предходния министър-председател, който ги даваше „ на калпак “ за обичани негови кметове, тук, след работата сред Министерството на районното развиване и благоустройството и кметовете, се стига до такова необятно покритие “, сподели още Кирил Петков.

На брифинга министърът на районното развиване в оставка Гроздан Караджов добави, че специалистите на министерството не престават да работят със своите сътрудници от Националното съдружие на общините в България по правене на листата с утвърдените планове.

Караджов увери, че до края на деня ще бъде оповестен окончателният лист, а общините от понеделник ще могат да стартират подписване на договорите. Бюджетът е в размер на 418 милиона лв., а плановете покриват население от 6 171 361 души, посочи министър Караджов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР