Двеста двайсет и две общини ще получат финансиране от 418

...
Двеста двайсет и две общини ще получат финансиране от 418
Коментари Харесай

Кирил Петков: 222 общини ще получат 418 млн лв финансиране за проектите си

Двеста двайсет и две общини ще получат финансиране от 418 млн. лв. за своите планове, съобщи на брифинг в Министерския съвет министър председателят в оставка Кирил Петков, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Радостен съм да кажа, че в последното съвещание на Министерския съвет успяхме да стигнем до заключението, че тези средства ще бъдат дадени на общините. Всички кметове ще могат да осъществят по този начин значимите за тях планове “, уточни Петков.

Премиерът добави, че правилото за систематизиране на средствата ще бъде справедлив, с ясни условия към всички планове.

„ За разлика от предходния министър-председател, който ги даваше „ на калпак “ за обичани негови кметове, тук, след работата сред Министерството на районното развиване и благоустройството и кметовете, се стига до такова необятно покритие “, сподели още Кирил Петков.

На брифинга министърът на районното развиване в оставка Гроздан Караджов добави, че специалистите на министерството не престават да работят със своите сътрудници от Националното съдружие на общините в България по правене на листата с утвърдените планове.

Караджов увери, че до края на деня ще бъде оповестен окончателният лист, а общините от понеделник ще могат да стартират подписване на договорите. Бюджетът е в размер на 418 милиона лв., а плановете покриват население от над шест милиона души, посочи министър Караджов.

" Правителството взе решение за даване 50 млн. лв. на 175 просветителни институции - 151 учебни заведения и 24 детски градини. С преимущество ще се дават средства за незабавни поправки и енергийна успеваемост. По този метод се добавя финансирането на просветителната система. Това решение го взимаме в подобаващия миг, с цел да може да се приключат летните поправки ", разгласи министърът на образованието и науката учен Николай Денков.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР