Двегодишното момченце, чиято майка - йеменка, води борба да получи

...
Двегодишното момченце, чиято майка - йеменка, води борба да получи
Коментари Харесай

Почина детенцето на жена от Йемен, преборила мигрантския указ на Тръмп

Двегодишното момченце, чиято майка - йеменка, води битка да получи достъп в страната, с цел да бъде в болничното заведение при умиращото си дете, е умряло, заяви Съвета за американско-ислямски връзки, представен от Асошиейтед прес.

 
Children of 2018: Sudanese children fighting in Yemen for Saudi-led alliance; while the ailing Yemeni kid, whose mother was stopped from getting to the US for months because of President Trump's, died in California.
— Hadi Nili (@HadiNili)
Малкият Абдула Хасан е умрял през вчерашния ден в детската болница " Бениоф " в Оукланд, където бил доведен от татко си Али Хасан през есента за лекуване на генетично мозъчно разстройство. Момченцето, което е американски жител като татко си, бил в терминална фаза на болестта си и бил подложен на изкуствено дишане.
 
Бащата Али Хасан е гражданин на Стоктън, щата Калифорния. Той и брачната половинка му Шайма Суилех се преместили в Египет, откакто през 2016 година се оженили в раздирания от война Йемен. Суилех не е американска гражданка и останала в Египет, борейки се да получи американска виза, откакто с декрет президентът Тръмп забрани достъп в Съединени американски щати на жители на Йемен и още четири преобладаващо мюсюлмански страни, на Северна Корея и Венецуела. Майката се опитвала да получи виза от 2017 година, тъй че фамилията да може да се реалокира в Съединени американски щати. Тя поела за първи път детето си в ръце в болничното заведение преди 10 дни.

 
" Жена ми се обажда всеки ден и желае да целуне и прегърне сина си за финален път ", сподели бащата, едвам сдържайки сълзите си на конференция по-рано този месец. Али Хасан почнал да губи вяра и към този момент обмислял да изиска да се спре изкуственото поддържане на живота на сина му, с цел да приключи страданията му. Тогава обществен служащ от болничното заведение се свързал със Съвета за американско-ислямски връзки, който на 16 декември завел дело.
 
Държавният департамент издал виза на майката още на идващия ден. " Съкрушени сме. Сбогувахме се с нашето детенце, светлината на живота ни ", споделя бащата в изказване, публикувано от Съвета.-->
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР