Двегодишното дете, погълнало метадона на майка си, вече е в

...
Двегодишното дете, погълнало метадона на майка си, вече е в
Коментари Харесай

Детето, погълнало метадон, вече е в стабилно състояние

Двегодишното дете, погълнало метадона на майка си, към този момент е в устойчиво положение и животът му е вън от заплаха. Инцидентът стана в апаратамента на дамата, която е включена в метадонова стратегия за лекуване на хероинова взаимозависимост.

По първични данни метадонът е бил предопределен за майката на детето

„ Тя е открила, че детето не се усеща добре и му прилошава. Забелязала е, че има отворено шишенце с метадон “, казза Станислава Бакалова, представител на Районна прокуратура–Варна.

Метадонът е синтетичен опиум, който се дава на лекуващите се от взаимозависимост в следена среда, само че и има и изключения.

„ Понеже метадонът работи 24-26 часа и в случай че се наложи да отидат в отпуска, в отмора или по някаква причина не могат да излизат, от време на време им се дават няколко дози. Другата причина е да си е добавяла метадон по други пътища “, казаа Павел Павлов, началник на център за зависимости.

Към днешна дата това вещество се употребява като сурогат на опиатите, разясни Павел Павлов

Майката не е арестувана и сега се намира в болничното заведение при детето. Предстои да се вземе решение къде ще бъде настанено то след изписването му. Наказанието, което може да бъде наложено е до три години затвор.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР