Двегодишно дете се нуждае от средства за лечение в Турция

...
Двегодишно дете се нуждае от средства за лечение в Турция
Коментари Харесай

БТВ: 2-годишната Белослава се завърна от онзи свят след 27 дена на вентилатор в Пирогов, но има нужда от помощ

Двегодишно дете се нуждае от средства за лекуване в Турция след мозъчни затруднения, подбудени от коронавирус зараза и прекъсване на сърцето.

На 12 май Белослава ненадейно припада на детската площадка, до момента в който играе. „ Линейката идва доста бързо, в границите на 3 минути, стартира сърдечен масаж “, описа бащата Бисер Бориславов. В болничното заведение в Русе за живота й се борят два реанимационни екипа. Състоянието на детето е тежко, открита е и коронавирус зараза. Три дни по-късно е превозена в кома в болница " Пирогов ", предава БТВ.

„ 27 дни тя беше на вентилатор и се бореше за живота си. По-късно обаче е изработен скенер, който демонстрира доста придвижване на хидроцефалия и е оперирана по неотложност “, добави Бисер Бориславов.

След като е нормализирана, Белослава е изписана. Малко по-късно се утежнява и постъпва още веднъж в болничното заведение в Русе. „ В момента тя към момента се бори за живота си, всеки ден има прогрес, само че той е най-малък, защото в България няма дейна болница за лекуване на деца, със стационар, със експерти, с рехабилитатори, които да са всички вкупом “, сподели още той. Вариантът за фамилията е детска болница в Турция. Затова другари подемат благотворителна акция. „ Призивът е да оказват помощ на това малко дете отново да е при нас, тъй като не може едни хартийки, животът му да зависи от едни пари “, съобщи уредникът на акцията Пламена Христова. За да замине Белослава за проучвания и процедури, са нужни 35 000 евро. Ако желаете да помогнете, можете да го извършите на следната банкова сметка: Дарителска сметка във Fibank:

IBAN: BG85 FINV 9150 1317 5575 50 BIC: FINVBGSF

За Белослава Бисерова Бориславова

  Източник: actualno
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР