Двегодишно дете е в критично състояние, след като беше простреляно

...
Двегодишно дете е в критично състояние, след като беше простреляно
Коментари Харесай

12-годишен простреля с пушка 2-годишно дете във Враца, състоянието му е критично

Двегодишно дете е в сериозно положение, откакто беше простреляно в главата с въздушна пушка във Враца. Момченцето сега се лекува в реанимацията на незабавната университетска болница „ Пирогов “ в София.

Инцидентът е станал по време на игра с деца в квартал „ Кулата “ във Враца. По нехайство 12-годишно момче , брат на майката на потърпевшото дете, съборило пневматичната пушка , което довело до изстрел.

След злополуката детето било незабавно превозено с боен хеликоптер от вид „ AS 532 Cougar “ до столицата. Авиомедицинската евакуация било осъществена от екипаж на 24-а авиобаза Крумово, по маршрут от Враца до София , за оказване на незабавна здравна помощ.

В „ Пирогов “, където детето било признато, е била осъществена неврохирургична обработка на раната . В момента дребният пациент е на апаратна вентилация и под интензивно наблюдаване от мултидисциплинарен медицински екип, който прави всичко допустимо за спасяването на живота му . Д-р Иван Иванов, неврохирург от „ Пирогов “, показа:

„ Състоянието на детето е извънредно съществено. Предприели сме всички нужни стъпки за стабилизиране му и продължаваме да следим развиването му от близко. “

Съсед стреля с пушка против момче в село до Своге, настанено е в болница

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР