Двегодишно дете е с опасност за живота, след поглъщане на

...
Двегодишно дете е с опасност за живота, след поглъщане на
Коментари Харесай

Как метадон попадна в ръцете на 2-годишно дете?

Двегодишно дете е с заплаха за живота, след усвояване на метадон, предопределен за майка му. Инцидентът е станал в неделя вечерта в дома им във Варна. По случая е формирано досъдебно произвеждане.

Детето е настанете в болница „ Св. Марина “ във Варна. Майката не е арестувана, тя се намира в лечебното заведение дружно с детето. От там отхвърлят повече информация, само че от прокуратурата обаче оповестиха, че има известно усъвършенстване с положението на малчугана.

„ Метадонът е открит като обезболяващо средство и много години е употребяват като такова средство. С времето се открива, че той има опиоидно деяние, т.е. това е синтетично вещество от групата на опиатите “, изясни Павел Павлов от лечебен център за лекуване на зависимости „ Само Днес “.  

Той разясни, че към днешна дата това вещество се употребява като сурогат на опиатите. Към него обаче също се развива зависимости.

„ Вероятно тази жена е взимала метадон с цел да може да работи, да забременее и да живее обикновено. Вероятно тя е имала няколко дози у дома като запаса “, разясни Павел Павлов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР