Две заседания на Националния съвет на СДС ще се проведат

...
Две заседания на Националния съвет на СДС ще се проведат
Коментари Харесай

Лукарски свика съвета на СДС в София, противниците му се събират в Пловдив

Две съвещания на Националния съвет на Съюз на демократичните сили ще се проведат в събота. Едното е свикано от ръководителя Божидар Лукарски в София, а другото от неговите заместници Румен Христов и Емил Кабаиванов събират актива в Пловдив по същото време, с цел да гласоподават оставката на водача. " Уважаеми господа, откакто се срещнах с Вашето искане за привикване на ексклузивен Национален съвет с входящ номер 26 /09.05.2018г./, с настояването за привикване на Национален изпълнителен съвет, с вх. номер: 24 /08.05.2018г./, както и с настояването с вх. номер: 27 /10.05.2018г./, смятам, поради тежката обстановка, в която се намира Политическа партия „ Съюз на демократичните сили “, както и потребността от взимането на незабавни ограничения за излизане от тази организационна рецесия, че е належащо да се съобразя с Вашата угриженост за бъдещето на партията. Предвид това, според член 19, алинея 2 от Устава на Политическа партия „ Съюз на демократичните сили “, привиквам ексклузивен Национален съвет на 12.05.2018г., събота, от 10:00ч, гр. София, в постройката на хотел „ Анел “, адрес: бул. „ Тодор Александров “ 14, при следния дневен ред ", гласи писмо на Лукарски до синия актив, публикувано от пресцентъра на партията.

Дневният ред на събранието пък е: Свикване на изключителна отчетно-изборна национална конференция на Политическа партия „ Съюз на демократичните сили “, Обсъждане на предложение за освобождение и избор на Председател на НЩИ. Предложение за освобождение и избор на Главен секретар. Политическа полемика. Разни.

Идентичен е и дневният ред на съвещанието, свикано в Пловдив.

По предварителна информация съветът в Пловдив би трябвало да гласоподава преустановяване на пълномощията на Лукарски, да избере краткотраен ръководител и да насрочи национална конференция за избор на нов водач.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР