Две заплахи срещу съдия Владислава Цариградска за денонощие. Днес тя

...
Две заплахи срещу съдия Владислава Цариградска за денонощие. Днес тя
Коментари Харесай

„Да мълча, ако не искам да ми се случат разчленявания“: Нови заплахи срещу съдия Цариградска

Две закани против арбитър Владислава Цариградска за денонощие. Днес тя даде показания в столичната полиция като очевидец по делото за убийството на Мартин Божанов-Нотариуса.

Снимка: bTV

Заплахите против съдийката стартират нощес към 23 часа. Днес, по обед на път за полицията, тя схваща, че те към този момент са две.

„ На формалния имейл на съда е получено ново заплашително електронно писмо - в смисъл, че би трябвало да мълча, в случай че не желая да ми се случат разчленявания “, изясни Владислава Цариградска.

Снимка: bTV

Според арбитър Цариградска Министерство на вътрешните работи и прокуратурата са единствените институции, които могат да изяснят всички детайлности за оказваната и от Пепи Еврото, и от Нотариуса търговия с въздействие върху правосъдната система.

Беше направено конкретизиране да имам поради, че Марти е бил непосредствен с Гешев и Пеевски, споделя тя

„ Имам информация, само че аз не съм в състояние да давам аз. Институциите дължат на мен като директно наранена и на вас като общество доста отговори, тъй че още веднъж ви експедирам към основна прокуратура и министъра на вътрешните работи “, акцентира тя.

Снимка: bTV

Откъде е изтичала вътрешна информация към Божанов - вътрешният министър сподели, че не знае, само че е безапелационен, не е от ГДБОП, която той оглавяваше.

Веднъж е била уволнявана, само че по-късно апелира решението в съда и е възобновена

„ Кръгът от чиновници, които работиха беше доста ограничен. Тук е мястото да кажа, че ГДБОП беше единствената конструкция, която по времето, когато я управлявах, съумя да събере материали и данни въз основа, на които има досъдебни производства “, уточни Стоянов.

Дали Божанов е бил помощник на полицията, както твърди и арбитър Цариградска, към този момент остава не ясно.

Това излиза наяве от дело от 2017 година, по което той е очевидец

„ Наблюдаващият прокурор е този, който има право да изиска такава информация и тя ще му бъде предоставена, в случай че това е належащо. Това ще бъде изяснено в границите на досъдебното производството “, добави министърът на вътрешните работи.

Всички данни, събрани по проблема „ Нотариуса “, са докладвани на прокуратурата. Включително и за възможни връзки сред него и полицията.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР