Две възрастни смолянчанки станаха жертви на телефонна измама. Едната е

...
Две възрастни смолянчанки станаха жертви на телефонна измама. Едната е
Коментари Харесай

Смолянчанки дадоха на измамници над 7000 лв. и злато

Две възрастни смолянчанки станаха жертви на телефонна машинация. Едната е дала 6000 лв. и към 40 грама златни украшения. Другата прежалила всичките си налични пари – 1030 лв., съобщи кореспондентът на.
На 23-ти ноември към 13:00 часа в полицията получават сигнал от 77-годишна жена, че незнаен човек ѝ се обадил на стационарния телефон, показал се за служител на реда от престъпна полиция.
Мъжът ѝ съобщил, че тя взе участие в телефонна машинация и би трябвало да спомага на полицията. По този метод я стимулирали да му съобщи 6000 лева и към 40 гр. златни украшения. Жената предала парите и златото на 60-годишен мъж от град Смолян. През цялото време той получавал инструкции по телефона какво тъкмо би трябвало да направи, като бил подведен, че беседва със съседа си, а в действителност разговарял с един от измамниците.
Същият ден към 14:15 часа незнайно лице се обадило по домашния телефон и на 74-годишна жена. Мъжът и в този случай се показал за полицейски чиновник. Заблудил дамата, че взе участие в телефонна машинация. Заплашил дамата, че ще я убие и по този начин я принудил да остави пред дома си всичките си налични пари. Жената предала сумата от 1030 лв. на чужд човек.
Незабавно след приемане на сигналите от двете излъгани дами криминалисти от РУ-Смолян и ОДМВР в Смолян подхванали оперативно-издирвателни мероприятия, вследствие на които е арестуван 49-годишният К.К. от град Кресна.
Мъжът е хванат на автогарата в квартал Устово, където се опитал да замине с получените от измамите суми. От полицията прецизират, че същият човек е съпричастен в осъществяването на телефонни измами и в други региони на страната, като неговата роля е да получи от излъганите съответните суми и да ги съобщи на лицата, които провеждат схемата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР