Две варненски семейства с репродуктивни проблеми ще сбъдват мечти да

...
Две варненски семейства с репродуктивни проблеми ще сбъдват мечти да
Коментари Харесай

Варна се включи в националната кампания „Роди дете в България“

Две варненски фамилии с репродуктивни проблеми ще сбъдват фантазии да имат дете след Благотворителна вечеря във Варна, която събра десетки единствено ден след Благовещение в ресторант „ Морска тераса “. Събитието, проведено от фондация „ Мечта за дете “, сложи и началото на националната акция „ Роди дете в България “.



„ Целта на акцията е да убедим младите фамилии да не се опасяват да споделят проблеми с репродуктивното здраве, а в точния момент да вземат ограничения, с цел да станат родители. Изключително съм признателна на всички, които ни оказват помощ, тъй като проблемите с ниската раждаемост у нас към този момент са видни. Демографската рецесия е сериозна. Надявам се, че нашите старания ще осъществен освен фантазиите на доста двойки да прегърнат рожбата си, само че ще дадат старт на нещо по-голямо – да вземем за пример работеща национална тактика за превъзмогване на тази рецесия “, показа Ивелина Рускова, създател на Фондация „ Мечта за дете “. Самата тя е изживяла напрежението да не може да има рожба. Преди девет години фантазията и се сбъднала и през днешния ден е щастлива майка на две 9-годишни момиченца.

„ Много е хубаво да бъдеш млад родител, по тази причина призоваваме фамилии да подхващат тази крачка по - рано “, сподели още Рускова.



За да поддържат напъните на Фондацията участниците във вечерята подариха освен средства. Една от двойките получи подарък безвъзмездна процедура инвитро от Клиника за репродуктивно здраве във Варна, което беше оповестено от доктор Кисьов. Болница „ Токуда “ подари 2000 лева, начална вноска за другата двойка. Останалите средства бяха набрани от лотария и търг, извършени по време на събитието, което се радваше на доста спонсори и специфични посетители.



Двигател на спомоществователството беше очарователната Мис Баба 2019 година Стефи Стаменова. Богата музикално артистична стратегия радваше гостите на вечерта, които си дадоха обещание да се видят още веднъж през есента в морската столица, с цел да продължат акцията „ Роди дете в България “.

След Варна хазаин на сходни събития ще бъдат и други градове в страната. Само след ден в Бургас ще съберат десетки хора на Благотворителен бал.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР