Две успешни атаки на СБУ срещу Кримския мост през октомври

...
Две успешни атаки на СБУ срещу Кримския мост през октомври
Коментари Харесай

Британското военно разузнаване: Русия не може да защити Кримския мост от украинските удари

Две сполучливи офанзиви на СБУ против Кримския мост през октомври 2022 година и юли 2023 година демонстрираха, че Русия не е в положение да отбрани това логистично оборудване. Това се показва в последния отчет на разузнаването на английското министерство на защитата за 19 октомври, написа УНИАН, представена от " Фокус ".

" Способността на Русия да пази Кримския мост ще продължи да бъде застрашена от изобретателността на украинската разследваща работа и армията. Въпреки че мостът работи, потреблението му остава лимитирано заради ограниченията, въведени след първата украинска офанзива през октомври 2022 година, като камиони и горивото продължава да се транспортира с фериботи “, отбелязва английското разузнаване.

Докладът също по този начин отбелязва, че нуждата от отбрана на моста отклонява обилни съветски запаси и сили, които биха могли да бъдат ситуирани другаде. Говорим по-специално за потреблението на системи за противовъздушна защита, корабни екипажи и различен боен личен състав.

Припомняме, че СБУ за първи път взриви Кримския мост благодарение на камион с експлозиви. А вторият път мостът беше нападнат от безпилотни катери, които са лична разработка на СБУ.

Украински дронове нападнаха още десантния транспортен съд " Оленигорский Горняк ", танкера SIG и ракетния транспортен съд " Самум ", а предходната седмица удариха кораба с крилати ракети подводницата " Буян " и кораба " Павел Державин ".

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР