Две-три чашки кафе или от три до пет чаши чай

...
Две-три чашки кафе или от три до пет чаши чай
Коментари Харесай

Няколко чаши кафе и чай на ден снижават риска от инсулт и деменция

Две-три чашки кафе или от три до пет чаши чай дневно могат да снижат риска от старческо малоумие с 28%. Освен това то може да бъде обвързвано със снижаването от вероятността от инсулт с 32%, сочи статистическо проучване. Изводите на учените са оповестени в изданието.

По време на изследването откриватели от Медицинския университет в Тиендзин са анализирали данни от английския план Biobank. В него са взели присъединяване над 400 хиляди британци, които се съгласили да дадат своята ДНК за разбор, минали медицински обзор и разказали за питателните желания и неприятните си привички. Сред тези данни имало и информация какъв брой чай и кафе са консумирали.
Сложете малко лимон в кафето и ще се изумите от изгодите
Всеки желае да отслабне, само че никой не желае да отдели нужното време, с цел да го направи дейно. Вместо да вървят по верния метод,...

Въз основа на тези данни учените са изяснили по какъв начин потреблението на кафе и чай е влияла върху вероятността от малоумие и инсулти в идващите 11 години от живота на участниците в плана. Оказало се, че двете питиета влияели благотворно върху здравето на мозъка на хора на възраст от 50 до 74 години.

По-конкретно използването на три до пет чаши чай и от две до три чашки кафе на ден снижавала вероятността от старческо малоумие с 28% спрямо тези, които не пиели. Употребата на сходно количество чай и кафе снижила с 32% възможностите от инсулт, а също с 20% намалявала вероятността от старческо слбоумие след претърпян мозъчен кръвоизлив.

Какво ще се промени, в случай че се откажете от кафето?
Въпреки обстоятелството, че кафето има неоспорими преимущества, то не е уместно за всеки. Освен това единствено 10% от феновете на кафе не злоупотреб...

Всичко това съгласно учените приказва, че използването на чай и кафе е потребна за здравето на мозъка и кръвоносната система на възрастните. Изследователите се надяват, че в бъдещи опити ще могат да схванат какви точно съставки на чай и кафето са свързани със намаляване на риска от деменция и инсулт.

 

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР