Две трети от структурите на ВМРО са поискали от лидера

...
Две трети от структурите на ВМРО са поискали от лидера
Коментари Харесай

ВМРО иска от Каракачанов да скъсат с Валери Симеонов?

Две трети от структурите на Вътрешна македонска революционна организация са поискали от водача да бъде разкъсан съюзът с партията на Валери Симеонов НФСБ за идните избори. Това е станало на съвещание на Организационния съвет на Вътрешна македонска революционна организация предходната събота, оповестява “ ”. Информацията бе доказана и от заместник-шефа на партията Искрен Веселинов в телевизионно изявление.
Двете партии в обединението “Обединени патриоти ” вземат участие в ръководството сега дружно с ГЕРБ. Вариантът партията да отиде сама на избори бе един от двата оповестени от Каракачанов още при започване на януари. Другият бе опазване на обединението с НФСБ. Въпреки натиска обаче решение за повреждане на съюза със Симеонов още няма То би трябвало да бъде взето от Изпълнителния комитет на партията. Засега не престават диалозите с НФСБ за нова предизборна коалиция. Това били и единствените, които се водят от Вътрешна македонска революционна организация. На патриотите било предлагано да влязат и в коалиция с ГЕРБ, само че и двете партии отхвърлят. Ако се бяха съгласили, от партията на Бойко Борисов предлагаха на Каракачанов да води листата в Плевен, а на Симеонов - тази в Бургас.
 Ангел Джамбазки: Водим диалози с ГЕРБ и с други политически обединения за взаимно явяване Ангел Джамбазки: Водим диалози с ГЕРБ и с други политически обединения за взаимно явяване
Водят се диалози с няколко политически обединения за взаимно явяване на идните парламентарни избори - измежду тях е и ГЕРБ, заяви...
Смут във Вътрешна македонска революционна организация обаче хвърли изявление пред БНР на евродепутата Ангел Джамбазки, че се водят диалози за коалиция с няколко партии, измежду тях ГЕРБ и КОД на някогашния здравен министър Петър Москов “Честният диалог е първо с нашите съдружни сътрудници. Най-малкото несериозно са изказванието и спекулациите, че се водят договаряния с ГЕРБ за общо явяване на парламентарните избори. Вероятно е имало лидерска среща и диалог сред Борисов и Каракачанов, с цел да се разяснява тематиката в медиите, само че това не стои на дневен ред. Няма формален диалог, нито публична среща сред парламентарни групи ”, разяснява два дни по-късно пред вестник “Марица ” депутатът Александър Сиди. ГЕРБ стои в по-либералната ниша, за разлика от нас – в консервативно-патриотичната, бе пък коментарът на зам.-шефа на Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов пред Българска национална телевизия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР