Две трети от постъпленията на местни данъци и такси в

...
Две трети от постъпленията на местни данъци и такси в
Коментари Харесай

Две трети от платените местни данъци в София - внесени по безкасов път

Две трети от постъпленията на локални налози и такси в бюджета на София през тази година са платени от столичани по електронен път, оповестиха от дирекция "Общински доходи " на Столичната община.

Софиянци се издължават към хазната, като употребяват другите онлайн благоприятни условия, предоставяни от Столична община - по банков път (221 млн. лева или 54,4% от приходите), посредством финансови медиатори (73,5 млн. лева или 18,08%) или през интернет портала на Следствен отдел към окръжна прокуратура (5,9 млн. лева или 1,47%).

На каса в районните данъчни отдели в София са импортирани 105,8 млн. лева, което е 26% от постъпленията в бюджета досега.

За съпоставяне, през същия интервал на 2019 година - от 1 януари доникъде на август на каса са били импортирани 30,6% от всички доходи. Тогава през портала на Столична община са платени 0,9% от постъпленията или 3,7 млн. лева

Общо постъпленията от локални налози и такси в бюджета през тази година са 406,5 млн. лева

Ако отговорностите към локалната хазна се заплащат на части, крайният период за налог здания и МПС е 31 октомври. За такса боклук втората вноска би трябвало да се заплати до 30 септември, а третата - до 30 ноември.

Първите вноски на локалните си налози и такси т.г. трябваше да се платят до 30 юни. Ако това не е направено, върху тях към този момент се натрупат съответните лихви по закон.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР