Две трети от французите искат Елизабет Борн да подаде оставка

...
Две трети от французите искат Елизабет Борн да подаде оставка
Коментари Харесай

Две трети от французите са за оставка на премиера Елизабет Борн

Две трети от французите желаят Елизабет Борн да подаде оставка като министър-председател, съгласно изследване на института за проучване на публичното мнение Odoxa Backbone Consulting. Социологическо изследване, поръчано от вестник Le Figaro, сподели, че като се изключи гласоподавателите, които симпатизират на президентската социаллиберална партия " Възраждане " (29%), болшинството от последователите на други политически сили считат оставката на ръководителя на държавното управление за нужна.

Около 80% от гласоподавателите на националистическия Национален общ брой, 70% от тези, които поддържат Социалистическата партия, 64% от тези, които гласоподават за левите от „ Непокорна Франция “ и еколозите, 60% от последователите на дясноцентристката „ Републиканци “, желаят Борн да спре да управлява държавното управление.

Почти седем от 10 французи (68%) възприемат резултата от активността на премиера като доста отрицателен. Само гласоподавателите на „ Възраждане “ правят оценка представянето й като позитивно (91%), а последователите на републиканците в доста по-малка степен (51%).
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР