Две трети от държавните пари, отпуснати за стадиони в Пловдив,

...
Две трети от държавните пари, отпуснати за стадиони в Пловдив,
Коментари Харесай

Две трети от държавните пари, отпуснати за стадиони в Пловдив, ще са за "Христо Ботев"

Две трети от държавните пари, отпуснати за игрища в Пловдив, ще бъдат ориентирани към " Христо Ботев ". Това се разбра от думите на кмета на града Здравко Димитров, който уточни по какъв начин ще бъде разпределена сумата от 37 млн. лв..

За довършването на стадиона на " Ботев " ще отидат 25 млн. лв., сподели кметът. Другите 12 милиона ще са за стадиона на " Локомотив ".

" Всичко друго са спекулации. Чух през вчерашния ден някой дал изявленията - за " Спартак ", за " Марица "... Който може да обезпечи, нямам нищо срещу. Аз не съм поемал ангажимент ", сподели Димитров.

Парите бяха отпуснати, откакто министър-председателят Бойко Борисов съобщи, че се отхвърля от пазаруването на държавен аероплан.



Собственикът на " Локомотив " Христо Крушарски сподели, че средствата " ще оказват помощ безпределно доста " на клуба и на цялата пловдивска общественост.

Целта е черно-белите да имат напълно затрупан стадион за 11 400 фенове, който да дава отговор на четвърта категория на УЕФА. Сметките са, че за изработката на стадиона са нужни към 16.5 млн. лв., а за базата с общежитие - към 9 милиона.

" Ще имаме украшение, което ще може да събере върлите почитатели и умерени хора. Да има къде да седнат и да се любуват на това, което прави тима. Нашият проект беше за шест години. При това състояние нещата ще се изпреварят и мисля, че до края на тази година ще имаме две трибуни като хората, а третата ще бъде стартирана ", сподели Крушарски пред " Диема спорт ".

Отделно задачата е до есента да се изградят два терена за школата. " Няма да допуснем една стотинка да се отклони от това, за което е предопределено ", добави Крушарски. По думите му помощта от страната е пристигнала " изведнъж ".

Фотогалерия: Българските футболни "бижута ", които останаха единствено на картинка >

Миналото лято Борисов участва на събитие, на което беше оповестено подновяването на замразения градеж на стадион " Христо Ботев ". Впоследствие обаче построяването на оборудването по този начин и не продължи и това провокира митинги измежду последователи на " Ботев ". В последните дни на 2019 година концесията на стадиона беше развалена.

Тази година се заприказва за опцията с държавни пари да се финансира построяването на " Христо Ботев ". Това провокира неодобрение и митинги измежду последователи на " Локомотив ", искащи равнопоставеност.

Преди време министърът на спорта Красен Кралев заприказва за опцията Пловдив да бъде включен в възможната обща балканска кандидатура за домакинство на огромно състезание по футбол. Тогава се обсъждаше ремонт на стадион " Пловдив ". Според зам.-кмета Георги Титюков обаче за него ще са нужни повече средства.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР