Две трети от българите са на мнение, че след 2

...
Две трети от българите са на мнение, че след 2
Коментари Харесай

„Екзакта“: 2/3 от българите искат редовен кабинет след изборите


Две трети от българите са на мнение, че след 2 октомври страната би трябвало да има постоянно държавно управление, даже в случай че това значи известни взаимни отстъпки на партиите при коалиране.

Изводът е от национално изследване на „ Екзакта Рисърч груп “, извършено в интервала от 10 до 17 септември посредством изявление лице в лице на 1050 пълнолетни българи. Изследването е осъществено със средства на „ Екзакта “.

Сред гласоподавателите, твърдо решили да гласоподават, обединението ГЕРБ – Съюз на демократичните сили е първа политическа мощ с 26,2%. Втора е „ Продължаваме промяната “ с 18,1%. Трети е Българска социалистическа партия с резултат от 12,5%, четвърта – Движение за права и свободи с 10,3%, пета е „ Възраждане “ – 9,5%, и последна – „ Демократична България “ – 7,5%.

Кои партии съгласно проучването прескачата 4-процентната преграда


„ ИТН “ (ИТН )засега резервират възможностите си за присъединяване в идващия парламент с резултат от 5,4% от гласуващите.

Резултатът на „ Български напредък “ от 4% не подсигурява тяхното присъединяване в идващия парламент, разясняват от „ Екзакта “.

1% от интервюираните дават отговор, че не поддържат никого, а 5,5% имат други желания.

Само 1% показват, че не поддържат никого


Данните са от национално изследване на „ Екзакта Рисърч груп “, извършено в интервала от 10 до 17 септември, посредством изявление лице в лице на 1050 пълнолетни българи. Изследването е осъществено със средства на „ Екзакта “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР