Две тлеещи огнища на пожар са открити днес в Джанкойски

...
Две тлеещи огнища на пожар са открити днес в Джанкойски
Коментари Харесай

Още има риск от нови експлозии и пожари след взривовете в Крим

Две тлеещи огнища на пожар са открити през днешния ден в Джанкойски регион на Крим, където през вчерашния ден се взривиха муниции. Все още има риск от нови детонации и пожари. Това заяви пред публицисти губернаторът на Крим Сергей Аксьонов, съобщи ТАСС от украинския полуостров, анексиран от Москва.

В пунктове за краткотрайно настаняване остават близо 170 локални поданици, евакуирани от региона на поделението, в което през вчерашния ден стартира пожар, провокирал детонациите на боеприпаси, съобщи Българска телеграфна агенция. По данни на локалните управляващи гърмежите в склада са спрели; потърпевши са двама души и единият е настанен в болница, само че без заплаха за живота.

Според министерството на защитата в Москва складът е потърпевш от измама наред с цивилен обекти - далекопровод, електроцентрала, жп инфраструктура и жилищни здания. Компетентните органи вземат всички ограничения за търсене на възможните диверсанти, увери губернаторът.

Вече няма заплаха за жп връзките през град Джанкой и придвижването, спряно през вчерашния ден, е възобновено, заяви Аксьонов.

Федералната работа за сигурност е обезвредила тайна клетка на интернационалната терористична организация " Хизб ут тахрир ас ислами ", работила в кримските градове Джанкой и Ялта, цитира ТАСС днешно известие на ведомството за организацията.

Терористите - шестима на брой, към този момент арестувани, вербували за свои съратници мюсюлмани от Русия. В жилищата им били открити пропагандни материали, средства за взаимозависимост и друга техника, употребена за активността на клетката им. Случаят се разследва; формирани са наказателни каузи, прибавя ТАСС.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР