Две тайни операции за оказване на влияние от Китай и

...
Две тайни операции за оказване на влияние от Китай и
Коментари Харесай

Facebook премахна "2 тайни мрежи за влияние от Китай и Русия" във връзка с войната в Украйна

Две секрети " интервенции за оказване на въздействие от Китай и Русия ", които популяризират политически разкази за нашествието на Кремъл в Украйна, бяха отстранени от Фейсбук поради нарушение на политиката на платформата за " неавтентично държание ", заяви Meta във вторник, съобщи CNN .

Руската мрежа е " най-голямата по рода си, която сме разрушавали от началото на войната в Украйна ", съобщи Мета, като е била ориентирана към аудиторията в Германия, Франция, Италия и Украйна с " разкази, фокусирани върху войната и нейното влияние, посредством разрастваща се мрежа от над 60 уеб страницата, представящи се за законни новинарски организации "

Разказите, популяризирани от съветската мрежа, бяха съсредоточени върху войната в Украйна, повтаряха тезите на Кремъл за въздействието на глобите и разпространяваха сериозни истории за украинските бежанци.

Разрасналата се мрежа, която почнала да действа през май тази година, включвала над 60 уеб страницата, които деликатно се показват за новинарски организации в цяла Европа, в това число като The Guardian, Bild и Der Spiegel. Според Meta напъните за дезинформация са били съсредоточени върху публикации с подправени вести, истински мемета и видеоклипове в YouTube, които са били споделяни във Фейсбук, Instagram, Telegram, Twitter, Change. org, Avaaz и LiveJournal.

Съдържанието беше споделено на британски, френски, немски, италиански, испански, съветски и украински език, а в някои случаи беше подсилено от страниците на съветските посолства в Европа и Азия във Фейсбук.

" Това е най-голямата и комплицирана интервенция с съветски генезис, която сме прекъснали от началото на войната в Украйна. Той съставлява необикновена композиция от трудност и груба мощ ", споделя Мета.

Мрежата, която произлиза от Китай, беше по-малка по своя обсег и беше ориентирана към хора в Съединените щати, Чехия и в по-малка степен китайско- и френскоговорящи аудитории в международен мащаб в четири " значително обособени и краткотрайни старания " сред 2021 година и средата на септември 2022 година. В Съединени американски щати интервенцията се концентрира върху " вътрешната политика преди междинните избори ", до момента в който в Чешката република разказите засягат " външната политика на страната по отношение на Китай и Украйна ", сподели Мета.

 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР