Две тарифи за битовите потребители на в зависимост от потреблението.

...
Две тарифи за битовите потребители на в зависимост от потреблението.
Коментари Харесай

Предлагат две тарифи за тока - отопляваш се, плащаш по-евтино, грееш басейни - по-скъпо


Две цени за битовите консуматори на

според от потреблението. Това предлага служебното държавно управление в създаден механизъм за енергийни обезщетения и за тяхното финансиране в план на закон за използване на европейския правилник за справяне с високите цени на силата.

Това бе оповестено от вицепремиера по икономическите въпроси и министър на превоза и известията Христо Алексиев на съвещание на Кризисния щаб по енергетика, представен от БНР.

Схемата е напълно съобразена с европейския правилник, признат на 6 октомври.

Предвидено е да таксуват свръхпечалбите освен на държавните енергийни сдружения, само че и на всички останали, с цел да се платят обезщетения на потребителите на ток, газ и парно, които имат публични функционалности - учебни заведения, детски градини и ясли, обществени домове.

„ По отношение на се опитваме да въведем две цени. Ако потребяваш до едно количество да плащаш една цена, и над несъмнено ползване цената да бъде друга. Искам и това да обсъдим през днешния ден, с цел да можем да стигнем до някакво работещо решение, което да е фокусирано към по-уязвимите групи от популацията и тези, които използват повече и си греят басейните или копаят биткойните да заплащат по друга цена ”, сподели Алексиев.

Компенсациите за небитовите консуматори също ще бъдат съобразени с европейския правилник, като ще се предизвиква пестенето на сила.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР