Две стипендии за участие в международен космически лагер Space Camp

...
Две стипендии за участие в международен космически лагер Space Camp
Коментари Харесай

Ето кои ученици заминават на космически лагер в Измир

Две стипендии за присъединяване в интернационален галактически лагер Space Camp Turkey дават Община Пловдив и Център за креативно образование в състезанието за есе или видео есе през 2019 година

Пълната стипендия покрива разноските по 6-дневния престой, храната, таксата за присъединяване и пътуването на децата и е в размер на 1250 $.

Наградените в състезанието са:

Габриела Атанасова – СУ „ Никола Вапцаров ”

Георги Танев – ЕГ „ Иван Вазов ”

Община Пловдив е първата община-партньор в състезанието на Space Camp Turkey, като съдействието с Център за креативно образование датира от 2017 година и община-пионер, с помощта на която още 8 общини в България последваха нейния образец да поддържат своите деца по пътя им към галактическите науки и Space Camp Turkey.

В галактическият лагер децата ще се борят за медали, ще работят в галактически тренажори за астронавти и ще извършват специфична задача. Цялото образование се прави на британски език, а лагерът е по модел на НАСА.

Space Camp Turkey e учебно-тренировъчен лагер, основан през 2000 година по модел на NASA в гр. Измир, Турция.

Лятната стратегия на Space Camp Turkey развива познанията на децата в науките астрономия, физика, математика, технологии, биология и други науки. Космическият център дава опция на участниците да преминат през действителна подготовка за задача в космоса. Част от заниманията им включват работа с астронавтски костюми, престояване в изкуствена безтегловна среда, потребление на тренажори за астронавти и на совалката Discovery, отглеждат растения в безпочвена среда и други.

Координатор на програмата Space Camp Turkey за България е Център за креативно образование, който работи в тясно съдействие с подготвителния център Space Camp Turkey към този момент 15 години.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР