Две старозагорки - ослепяла преди време 63-годишна жена и грижещата

...
Две старозагорки - ослепяла преди време 63-годишна жена и грижещата
Коментари Харесай

Страшна драма! Майка и дъщеря скочиха от 7-ия етаж в Стара Загора, оставиха пари за тока

Две старозагорки - ослепяла преди време 63-годишна жена и грижещата се за нея 45-годишна щерка, починаха след скок от прозореца на седмия етаж в блок 22 на квартал " Три чучура север “ в града на липите и вършиме улици.

Трагичният случай с Пенка и Велина Христови е станал към 13,30 часа в четвъртък. За случилото се пред очите му разказало 8-годишно момченце от прилежащата махала " Лозенец ", което играело зад блока. Телата на дамите паднали безусловно на метри от него. Детето говорело несвързано и единствено ръкомахало уплашено с ръце пред купувачите в близкия магазин, посочи чичото на Миленчо, който през днешния ден беше тръгнал да дири баячка, с цел да леят патрон на малчугана, написа " Монитор ".

Съседи в панелката описват, че родената в село Средец вуйна Пенка обитавала фамилен апартамент на 7-ия етаж, дружно с нея била и щерка й Велинка, която от известно време се водела като обществен помощник на сляпата си майка.

Обстановката в жилището е меко казано мизерна. Свалени са били тапетите, двете дами са спели върху свалена от пантите врата, отоплявали са се с печка от вида " циганска обич “ като наместо дърва и въглища употребили остарели вестници. Преди да скочат от прозореца, жертвите оставили персоналните си документи и към 320 лв., дружно с записка, че 200 лв. са за еленергията от предходния месец.

" Леля Пенка и Велина бяха доста затворени, не говореха с никого. От няколко месеца вървяха пешком по стълбите, тъй като нямали пари за асансьора, никой не знаеше по какъв начин претърпяват, тъй като рядко отваряха вратата… “, описа живеещият етаж под тях Божидар, който от година и нещо е незает.

Съпругата на домоуправителя също не знае детайлности за майката и дъщерята, споделя, че Пенка имала още една дъщеря, само че тя останала при някогашния брачен партньор и от години не я били виждали да идва в квартала.

Образувано е досъдебно произвеждане по член 127 от Наказателен кодекс за вероятно склоняване към самоубийство , сбито оповестиха от ОД на Министерство на вътрешните работи – Стара Загора. В стаята, където са открити персоналните карти, имало картонена щайга с няколко сухи хляба, а в кухничката 7 полупразни бутилки безалкохолно и десетина празни буркана.

Предполага се, че първа от перваза на прозореца е " полетяла “ майката, тъй като при идването на униформените и правосъдните медици трупът на Велина е бил от горната страна й. Не е изключена версията и за инцидентен случай при изтърсване на покривка, макар че това е малко евентуално. Отворена е била вратата и към терасата към кухничката, само че там пък парапетът е много висок, а и телата са паднали много по-встрани при основите на панелния блок.

В 8-етажната кооперация има три входа, близо половината от жилищата са празни, защото притежателите им са отпътували да работят в чужбина, а през последните няколко месеца имало и трима умряли от ковид, споделиха собственичките на няколкото дребни магазинчета наоколо. Загиналите дами не са страдали от COVID-19, само че имало подозрения, че в последно време са били с нервни разстройства.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР