Две специализирани операции по метода широкообхатен контрол се провеждат на

...
Две специализирани операции по метода широкообхатен контрол се провеждат на
Коментари Харесай

Засилени проверки на полицията: Шофьор „прелетя“ със 107 км/ч по сливенски булевард

Две профилирани интервенции по метода широкообхатен надзор се организират на територията на Сливен в осъществяване на ограниченията, подхванати от Министерство на вътрешните работи по отношение на понижаване на пътните катастрофи, оповестиха от полицията.
 ОД на МВР-Сливен
Контролът се реализира в границите на два часа на разнообразни места в региона. От 10:30 до 12:30 часа, на ул. ”Ст. Караджа ” в Сливен, полицейски екипи на бранш „ Пътна полиция ” и група „ Охрана на публичния ред ” към Районно управление-Сливен са ревизирали 98 автомобила и 125 лица. Съставени са 7 акта и 8 фиша.

Установен е един недееспособен водач- номерата на автомобила са свалени, формирани са три акта з а техническа нередовност, един за липса на застраховка „ Гражданска отговорност ” и един автомобил е спрян от придвижване заради затъмнени стъкла.
 ОД на МВР-Сливен
В интервенцията тази заран са взели участие и чиновници на Дирекция „ Инспекция по труда-Сливен ”, които са направили инспекции на служебни коли за съществуване на трудови контракти на водачите, съблюдаване на работното време, възнаграждение на трудово заплащане и други.

Към момента тече втората интервенция широкообхватен надзор на територията на ОД на МВР-Сливен, взаимно със чиновници на БГТОЛ. От началото на седмицата в хода на профилираните интервенции полицейските екипи са открили четирима водачи на МПС да ръководят след приложимост на алкохол - 2, с алкохол под 1,2 и 2 над 1,2 промила, открити са четирима неправоспособни и един лидер с наркотични субстанции.
 ОД на МВР-Сливен
По предписание на шефа на ОД на Министерство на вътрешните работи старши комисар Димитър Величков всички механически средства за надзор са в употреба и наблюдават за съблюдаване на скоростните режими в секторите с нараснала централизация на пътни катастрофи.

Следи се за съблюдаване на скоростта на натоварените пътни сектори в града. На 18 август, на бул. " Ст. Стамболов " в Сливен с мобилна камера е засечена скорост от 107 км/ч.
 ОД на МВР-Сливен
Спрямо лидера са подхванати съответните дейности. Контролът по пътна сигурност продължава. Следи се за съблюдаване на рестриктивните мерки на скоростта, пътните знаци и маркировката, като и за рисково държание на пътя-неправилно изпреварване, лишаване на преимущество.
 ОД на МВР-Сливен
Гражданите могат да подават сигнали за нарушавания на ЗДвП на електронната поща на ОД на Министерство на вътрешните работи - [email protected].
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР